Next Match: KAA Gent - KV Mechelen

Next Match: KAA Gent - KV Mechelen

We zijn bijna halfweg de Europe Play-off. Met het tweeluik tegen KV Mechelen voor de deur kan er veel beslist worden. Het moment om een clublegende uit te nodigen. Eric Viscaal zal zaterdag de aftrap geven om het duel tussen zijn twee ex-clubs op gang te trappen. Hein Vanhaezebrouck blikte alvast vooruit op de derde speeldag. 

TICKETS

“Ik schrik niet van de sancties die tegen mij geëist worden. Blijkbaar mag je niks meer zeggen. Vorig weekend zei ik niks, en er waren 5 cruciale fouten in 5 matchen. Het probleem overstijgt KAA Gent. Wat rest ons behalve dit aan te kaarten?" - Hein Vanhaezebrouck

PERSCONFERENTIE

 

SELECTIE

Voor de thuismatch tegen KV Mechelen, de derde speeldag van de Europe Play Offs, behoren 19 spelers tot de wedstrijdselectie. Daarbij ook Malick Fofana, de jonge 17-jarige aanvaller die deze week voor het eerst meetrainde met A-kern.

PRE MATCH FACTS

  • KAA Gent verloor slechts één van de laatste elf Jupiler Pro League-ontmoetingen met KV Mechelen (W6, G4), al leed het die nederlaag wel in het meest recente onderlinge duel met Malinwa (4-3 in Mechelen in december).
     

  • KAA Gent bleef ongeslagen in de laatste negen thuisduels met KV Mechelen in de Jupiler Pro League (W6, G3) en hield de nul in vier van de laatste zes thuismatchen tegen Malinwa.
     

  • KAA Gent verloor het meest recente thuisduel (0-1 tegen Genk), maar verloor in april-mei 2019 voor het laatst twee keer op rij binnen één Jupiler Pro League-jaargang in de eigen Ghelamco Arena (toen 4 op rij).
     

  • KV Mechelen pakte gemiddeld slechts 0,7 punten per wedstrijd in de laatste elf uitduels in de Jupiler Pro League (W2, G2, V7), terwijl Malinwa in de laatste elf thuismatchen gemiddeld 2,2 punten per duel verzamelde (W7, G3, V1).
     

  • KAA Gent scoorde zes keer met het hoofd in de Jupiler Pro League in 2022, vaker dan iedere andere ploeg en slechts één keer minder vaak dan de Buffalo's lukte in heel 2021.
     

  • KV Mechelen scoorde dit Jupiler Pro League-seizoen al veertien keer van buiten het strafschopgebied, vaker dan iedere ploeg in 1A en één keer vaker dan Malinwa lukte in de vorige drie seizoenen bij elkaar.
     

  • KAA Gent-doelman Davy Roef, die meer reddingen verrichtte dan iedere andere keeper sinds de start van de play-offs (11), heeft het hoogste reddingspercentage van alle doelmannen met minstens twee duels dit Jupiler Pro League-seizoen (87%).
     

  • Mechelen incasseerde negentien van de 60 doelpunten die het dit Jupiler Pro League-seizoen tegenkreeg in het eerste kwartier van de wedstrijd, zowel absoluut en relatief (32%) het hoogste aantal van alle ploegen in de competitie (exclusief de reglementaire 5-0 tegen OH Leuven), terwijl Malinwa procentueel het kleinste aantal doelpunten maakte in de laatste vijftien minuten van de wedstrijd (12% – 7/60).
     

  • KAA Gent-middenvelder Sven Kums gaf drie assists in zijn laatste vijf Jupiler Pro League-duels, terwijl hij in zijn eerste 29 matchen deze jaargang geen enkel doelpunt voorbereidde.
     

  • Mechelen-middenvelder Rob Schoofs verloor vaker van zijn voormalig werkgever KAA Gent dan van iedere andere ploeg (8 keer); sterker nog, de Buffalo's zijn de enige tegenstander die hij vaker dan eens trof maar waarvan hij nog nooit wist te winnen in de Jupiler Pro League (11 duels – G3, V8).