U18 bekroont seizoen met de landstitel!

Onze U18 is kampioen van België! Na een fantastisch seizoen en ijzersterke play-offs zijn onze jongens, 2 matchen voor het einde van de competitie, zeker van de titel. Een 1-2 overwinning op het veld van RSC Charleroi volstond.

Na een moeizaam wedstrijdbegin waarin de U18 er niet in slaagde de kansen af te werken, werden de kleedkamers opgezocht met een 0-0 ruststand. In de tweede helft schoten ze stevig uit de startblokken en kwamen onze jongens verdiend op voorsprong via Mykhailo Dubrovnyi. Het leek lang bij een 0-1 overwinning te blijven, tot Charleroi in het slot van de wedstrijd plots nog gevaarlijk kwam opzetten en de gelijkmaker tegen de touwen ramde.

Een opdoffer, want opnieuw een late gelijkmaker voor onze U18, die vorige week tegen KRC Genk ook in het slot nog een doelpunt slikte. Gelukkig was de teleurstelling van korte duur. In de allerlaatste minuut verloste Hannes Vernemmen, kapitein van de U18, onze jonge Buffalo's door de 1-2 te scoren. De landstitel is een feit! De U18 bekroont daarmee zijn fantastisch seizoen met het hoogst haalbare en een ticketje voor de UEFA Youth League volgend seizoen.

Aanstaande woensdag (afrap 17u) spelen onze kampioenen thuis op het Buffalo Talent Center tegen KAS Eupen. Na afloop van de match volgt de bekeruitreiking. Iedereen welkom om onze kampioenen te huldigen!

Van harte gefeliciteerd namens iedereen bij KAA Gent!