Samenwerking KAA Gent Foundation verlengd tot 2025

Samenwerking KAA Gent Foundation verlengd tot 2025

KAA Gent, Stad Gent en OCMW Gent verlengen hun samenwerking in de KAA Gent Foundation tot en met 2025. Samen investeren ze de komende vijf jaar 3,5 miljoen euro in de communitywerking van de Buffalo’s.

KAA Gent voorzitter Ivan De Witte, KAA Gent Foundation voorzitter Sofie Bracke en KAA Gent Foundation algemeen coördinator Wim Beelaert bij het tekenen van de overeenkomst. Foto: Belga

 

Meer dan ooit zal door de KAAGent Foundation voetbal als middel ingezet worden om sociaal-maatschappelijke doelstellingen te bereiken. Onder leiding van professionele community coaches worden Gentenaars gestimuleerd om gezond te bewegen, maar ook begeleid om hen persoonlijk en als groep te laten groeien.

Bestaande sociaal-sportieve voetbalwerkingen als de Gantoise Plantrekkers en de Geestige Buffalo’s worden duurzaam verankerd. Wandelvoetbal voor senioren wordt beleidsmatig ontwikkeld tot zes actieve wandelvoetbalkernen in 2025. Met Buffalo Street Wise wordt een kader gecreëerd voor de ontwikkeling van Pleintjesvoetbal in onze stad. Eerst in Nieuw Gent, later ook in andere wijken.

De rol van de KAA Gent Foundation als wijkpartner in Nieuw Gent wordt bevestigd. Met dansactiviteiten in de Buffalo Dance Academy en omnisport in de Buffalo League wordt het vrijetijdsaanbod voor de meest kwetsbare kinderen in de wijk gegarandeerd. Wijkhuis Bij Pino wordt, voor de duur van het Stadsvernieuwingsproject, versterkt als laagdrempelige verzamelplaats voor ontmoeting en sociale activering.

Ook de samenwerking tussen de Gentse voetbalclubs met jeugdvoetbal (Elk Talent Telt) wordt verder gezet. De clubs worden verder begeleid in hun sportieve en maatschappelijke werking. Ook de financiële ondersteuning van de Gentse voetbalclubs door KAA Gent blijft een belangrijk engagement.

De KAA Gent Foundation behoudt tenslotte haar taken inzake supportersbetrokkenheid, publiekswerking en het gebruik van de Ghelamco Arena als een open stadion.

In het kader van haar publiekswerking wordt door de KAA Gent Foundation een erfgoedproject voorbereid rond 125 jaar voetbal in Gent 2024-2025, naar aanleiding van de 125ste verjaardag van KRC Gent in 2024 en 125 jaar KAA Gent in 2025.

Met deze overeenkomst wordt de KAA Gent Foundation bevestigd in haar rol als sociaal-innovatieve onderneming met de opdracht haar sociaal-sportieve werking verder uit te bouwen.

De KAA Gent Foundation zal tussen 2020 en 2025 met en door sport, werken aan weerbaarheid (fysieke en mentale gezondheid), talentontwikkeling (sportief en persoonlijk), inclusie (iedereen mee), sociale cohesie (iedereen samen) en diversiteit en gelijke kansen (non-discriminatie).

 

Informatie

 

In 2007 kondigde KAA Gent de oprichting van een sociale werking aan in haar Sociaal Charter. De KAA Gent Foundation werd opgericht in 2009 en groeide uit tot de belangrijkste maatschappelijke kracht binnen het Belgische professionele voetbal. De organisatie werd tussen 2014 en 2019 vier keer uitgeroepen als beste communitywerking van de Belgische Pro League en wordt beschouwd als een Gentse innovatieve sociaal-sportieve praktijk van internationaal niveau. De KAA Gent Foundation is mede-oprichter van het European Football for Development Network en ontving in 2018 de Europese Community & Social Responability Award van de European Club Association als beste 'Football in the community' project in Europa.

 

Patrick Lips (ondervoorzitter KAA Gent Foundation), Mathias De Clercq (burgemeester Stad Gent), Wim Beelaert (algemeen coördinator KAA Gent Foundation), Astrid De Brucker (schepen Stad Gent), Ivan De Witte (voorzitter KAA Gent), Rudy Coddens (OCMW voorzitter) en Sofie Bracke (voorzitter KAA Gent Foundation en schepen Stad Gent). Foto: Belga

 

De KAA Gent Foundation krijgt steun van

De KAA Gent Foundation is lid van het European Football for Development Network (EFDN).

Fotoalbum ondertekening overeenkomst. Foto's: Belga