U18 I STVV - KAA Gent 0-6

U18 I STVV - KAA Gent 0-6

 

Het was een ruime zege voor onze young stars afgelopen weekend. Blijkbaar had het fraaie "Stayen" bij onze jongens voor de nodige inspiratie gezorgd.

Van bij de aftrap werd de wedstrijd in handen genomen. De kanaries werden voortdurend onder druk gezet en konden hun deuntje niet fluiten. Na 11 minuten was het al prijs. Wout Asselman opende de score op assist van Bram Lagae. Even later draaiden ze de rollen om. Bram kopte een voorzet van Wout mooi binnen. Tussendoor spatte een schot van Robin Wakaka uiteen op de dwarsligger.

Tibe De Vlieger kreeg de bal perfect aangespeeld van Gilles De Gryse. Met een mooie actie prikte hij de 0-3 binnen. Even later werd diezelfde Tibe van de sokken gelopen en mocht Glenn Van Hout vanop de stip feilloos de 0-4 op het bord zetten. Net daarvoor mocht de bal opnieuw even kennismaken met de dwarsligger op aangeven van Yari Stevens. Het was al blauw-wit wat de klok sloeg. Doelman René Van den Borre moest af en toe een bal plukken, maar er kwam weinig gevaar van STVV. Dit mede dankzij een stevige verdediging onder leiding van een heel sterke Bram Lagae.

Na de rust maakte Benjamin Pauwels zijn wederoptreden. Hij vierde dit ineens met een mooi doelpunt: 0-5. Een beetje later legde Glenn Van Hout op assist van Wout Asselman de eindcijfers vast: 0-6. Het was een vlotte en verdiende overwinning voor een stevig KAA Gent. Volgende week proberen we hetzelfde te brengen tegen Charleroi.