Voorbeschouwing Seraing - KAA Gent

Voorbeschouwing Seraing - KAA Gent


Na het gelijkspel tegen Partizan in de Conference League wacht alweer een nieuwe speeldag in de Jupiler Pro League. Op speeldag 14 nemen we het, voor het eerst sinds 1996, op tegen promovendus Seraing (meer match facts lees je hier).

Meer punten tegen de eerste dan tegen de laatste 8

Om op te schuiven in het klassement is een reeks opeenvolgende overwinningen noodzakelijk. Maar een overwinning tegen het huidige nummer zestien in het klassement is geen uitgemaakte zaak. Zo stelt Hein Vanhaezebrouck vast dat we dit seizoen al meer punten pakten tegen ploegen uit de linkerkolom dan tegen die uit de rechterkolom: "Wanneer in Nederland de top 3 tegen één van de laatste 4 ploegen speelt, krijg je vaak uitslagen met grote cijfers. Dat gebeurt in België quasi nooit. Dat is net het moeilijke aan onze competitie."

Waar hapert het? 

Ondanks het goede voetbal, het overwicht en de kansen hapert het nog steeds ergens. Wat is dan  het meest heikele punt om een reeks te kunnen neerzetten? Hein Vanhaezebrouck: "Het is een combinatie van zaken maar het zijn vaak dezelfde dingen die terugkomen. Te weinig efficiëntie voorin en achterin bijvoorbeeld. Dan zijn er ook de penaltygevallen, zowel het weggeven als het missen ervan. Als je daar de rekening van maakt, kom je op 7 à 8 punten verschil. En als dat zo vaak gebeurt, moet je je de vraag stellen of het ooit allemaal zal verdwijnen. Anderzijds wil ik dat mijn groep de challenge aangaat om die zaken op te vangen en toch een resultaat neer te zetten. Het is niet erg dat je een penalty mist of weggeeft, zolang je de match maar wint."

SINAN BOLAT: "Geen redenen om aan onszelf te twijfelen"

Dankzij de 1-1 tegen Partizan leeft SInan Bolat met gerust gemoed toe naar de match tegen Seraing: "Het gelijkspel gisteren geeft vertrouwen. We zijn nu zeker van de kwalificatie en dat is belangrijk om met een goed gevoel naar Seraing toe te leven."

Wat Bolat vooral vertrouwen geeft is het goede spel: "In de wedstrijden die we dit seizoen verloren waren we vaak de betere ploeg. We verdienden meestal niet om de boot in te gaan. We hebben veel kwaliteit in de groep en dat tonen we ook. Maar dat alleen is niet genoeg. Je moet die punten ook pakken. Zeker wanneer je een mindere match speelt. In principe komen de volgende weken misschien iets meer haalbare kaarten qua tegenstanders maar het is op het veld dat het moet gebeuren. We hebben toch 3, 4 overwinningen op rij nodig om hoger te klimmen in het klassement. Die kans krijgen we de komende weken, hopelijk kunnen we dat klaar maken."