Buffalo's kloppen KV Mechelen dankzij rake kopbal Okumu

Speeldag 3 - Europe Play-Offs - 07-05-2022 om 20:45 u

In een wedstrijd die werd afgetrapt door clublegende Eric Viscaal, hielden zijn twee Belgische ex-clubs elkaar grotendeels in evenwicht in de eerste helft. Op het kwartier was er even opschudding: Mrabti scoorde voor KV Mechelen maar ref Boucaut keurde het doelpunt af na het bekijken van de beelden. In de fase voor de goal werd een fout op Okumu immers niet bestraft. Bij de Buffalo's nam Sven Kums nam een afgeweken bal direct op de slof, Coucke redde nipt met de vingertoppen.

De tweede helft zag een betere start van de Buffalo's. Er werden enkele ballen in de zestien gepompt maar zonder veel écht gevaar. Lemajic werd gezocht, maar niet gevonden. Mechelen was in de 58e minuut gevaarlijk toen Hairemans vrij kon inkoppen op een bijna overwaaiende voorzet. Gelukkig stond Davy Roef paraat. Bij de blauw-witten was de wil er wel maar in de uitvoering was het vaak net iets te weinig. Tissoudali illustreerde dat treffend in de 65e minuut toen hij op doel afstormde maar niet tot een goed einde van zijn actie kon komen. Ook Mechelen was nog gevaarlijk toen Storm in minuut 78 in het zijnet besloot.

Het was wachten op de verlossing tot Joseph Okumu op corner van Kums de 1-0 binnen knikte in de 82e minuut. Een moeilijke wedstrijd werd zo toch nog winnend afgesloten. We blijven zo aan de leiding in de Europe Play Offs en vergroten onze voorsprong op al onze achtervolgers.