Niklas Dorsch Europees kampioen

Niklas Dorsch Europees kampioen

Niklas Dorsch werd gisterenavond met de Duitse nationale U21 Europees kampioen! Dorsch was ook in de finale tegen Protugal opnieuw één van de sterkhouders bij de Duitse beloften.

De jonge Duitsers versloegen Portugal in de finale met 1-0 na een doelpunt van Lukas Nmecha, de spits van Manchester City die het voorbije seizoen bij Anderlecht aan de slag was. Dorsch leverde de pré-assist bij het winnende doelpunt door een snelle flankwissel van links naar rechts en was dus mee beslissend (bekijk hier de beelden van het doelpunt). Iets wat ook door de Duitse fans zo werd ervaren want hij werd na de wedstrijd door hen met meer dan 75% van de stemmen verkozen tot Man van de Match. 

De Duitse U21 legden op de eindfase van het Europees kampioenschap overigens een quasi perfect parcours af. Ze verloren in de groepsfase in maart geen enkele wedstrijd (0-3 vs Hongarije, 1-1 vs Nederland en 0-0 tegen Roemenië) en versloegen in de knock-out fase achtereenvolgens Denemarken in de kwartfinale (2-2 en 5-6 na penalties), Nederland in de halve finale (1-2) en vervolgens Portugal in de finale (0-1)

 Voor de Duitsers is het derde keer dat ze Europees Kampioen U21 zijn. Het was voor Duits bondscoach U21 Stefan Kuntz ook de derde opeenvolgende finale met de U21. En dan te bedenken dat ze er mogelijk niet waren bij geweest als de Belgische U21 het niet zo hadden weggeven in de kwalificatierondes voor het EK. De jonge Belgen versloegen de toekomstige Europese kampioenen immers zowel uit als thuis om vervolgens in de laatste twee wedstrijden (uit in Moldavië en in Bosnië) de kwalificatie nog uit handen te geven. De een zijn dood...