Sven Kums blijft een Buffalo!

Sven Kums blijft een Buffalo!

KAA Gent is blij te kunnen aankondigen dat Sven Kums (35) ook volgend seizoen nog ons shirt zal dragen. Het contract van Sven liep dit seizoen af, maar wordt met 1 jaar verlengd. 

Onze middenvelder en vice-aanvoerder was afgelopen seizoen een constante factor in het team. Sven kwam in 53 matchen in actie, goed voor een totaal van bijna 4.500 speelminuten. Hij scoorde daarin 4 keer en gaf ook 10 assists. Zo worden de statistieken van Sven almaar indrukwekkender. In zijn carrière speelde hij maar liefst 645 profmatchen, waarvan 273 in blauw en wit.

In 2016 won Sven als speler van KAA Gent de Gouden Schoen. Dat hij 7 jaar later nog altijd het beste van zichzelf laat zien, bewijst zijn tweede plaats in de Jean-Claude Bouvy-trofee, de prijs van de supporters voor de meest verdienstelijke speler van het voorbije seizoen. Ook in 2023-2024 kunnen we dus blijven genieten van een van onze stijlvolste Buffalo’s!

"Het is altijd mijn wens geweest om bij KAA Gent te blijven. Ik beleefde al mooie jaren bij deze club met onder meer een titel, een beker en een Gouden Schoen. Ik voel me hier thuis en ook voor mijn familie is het belangrijk dat ik bij KAA Gent kan blijven.

Ik ben dus blij dat we een akkoord gevonden hebben. Fysiek voel ik me nog altijd top. Volgend seizoen wil ik er dan ook weer staan voor de ploeg. Met veel plezier rij ik straks weer elke ochtend naar de club." - Sven Kums

Veel succes in het komende seizoen, Sven!