Mooie start in Zeeland tegen het Zeeuws Elftal

Mooie start in Zeeland tegen het Zeeuws Elftal

Onze Buffalo's vertoeven twee dagen in het mooie Zeeland. Op vrijdagavond gaven ze partij aan het Zeeuws Elftal dat voor het eerst sinds Corona terug verzamelen blies. Het veld van Axel FC was het strijdtoneel van dienst.

HIGHLIGHTS

Eerste helft:  Paul Nardi (GK) , Tsuyoshi Watanabe, Hyunseok Hong, Pieter Gerkens, Hugo Cuypers, Justin Munezero, Andrew Hjulsager, Matisse Samoise, Sven Kums (C), Nurio Fortuna, Brian Agbor.

De openingsfase was een kenningsmakingsronde. Het Zeeuws Elftal probeerde de Buffalo's onder druk te zetten. De vrije man was moeilijk te vinden tot Hugo Cuypers de ban brak. Pieter Gerkens stuurde Andrew Hjulsager diep en de Deen trapte de perfecte voorzet voor Cuypers (0-1). Na het openingsdoelpunt kwamen de Gentenaren los. Nog geen twee minuten later was het alweer Hjulsager die Cuypers bediende voor de 0-2.

Na een korte drankpauze had Hugo zijn zinnen gezet op een hattrick. Gerkens zette voor op de aanlopende Cuypers, maar hij besloot naast. In minuut 32 vloog zijn derde van de avond dan toch tegen de netten. Na een individuele fout achterin bij het Zeeuws Elftal twijfelde onze topschutter geen seconde (0-3). Rusten geblazen in een zonovergoten Axel.

Tweede helft: Louis Fortin (GK), Joseph Okumu, Tarik Tissoudali, Julien De Sart, Bram Lagae, Malick Fofana, Gift Orban, Noah De Ridder, Yari Stevens, Jordan Torunarigha, Keegan Jelacic.

Net als in de eerste oefenpot tegen KFC Merelbeke begon KAA Gent met een nieuw elftal aan de tweede helft. Het eerste gevaar kwam via Malick Fofana op links. Met enkele flukse dribbels speelde hij zich vrij maar de voorzet bleef onbenut. Het was wachten tot minuut 58 alvorens Gift Orban zijn rekening opende. Op vrije trap etaleerde hij nog maar eens zijn traptechniek. Over de muur, in de winkelhaak (0-4). 

Doelman Louis Fortin toonde zich een betrouwbaar sluitstuk met twee puike reddingen rond het uur. Bij de derde poging van de Zeeuwen werd hij gevloerd. Jonkie Rik Gort veegde de nul van het bord voor de thuisploeg. Bij Blauw-Wit lieten Keegan Jelacic en Yari Stevens mooie acties zien. Het was bij momenten smullen van de succesvolle dribbels.

Vijf minuten voor affluiten had Gift Orban nog een verrassing in petto. Met een lob vond hij de ruimte tussen de doelman en de deklat (1-5). Einde match zou je denken, maar dat was buiten Malick Fofana gerekend. De jonge Belg trapte de zesde van de avond - op voorzet van Stevens - heerlijk binnen.

Geslaagde eerste avond in Axel. Zaterdag opnieuw tegen NK Lokomotiva Zagreb?

 
 
 
 
 

#COBW #ZEEGNT #PRESEASON