Gentse internationals

Gentse internationals

Zeven Buffalo's stapten afgelopen week het vliegtuig op om hun nationale ploeg te vervoegen in de eerste interlandbreak van het seizoen. Wie vertrok er en hoe brachten ze het er van af? Dat zochten wij voor jou uit.

Davy Roef - België

Davy Roef tekende present bij onze Rode Duivels. De doelman werd opgeroepen nadat Hendrik Van Crombrugge moest afhaken. Een mooie opportuniteit voor onze goalie, die zo zijn tweede selectie beet heeft.

De Rode Duivels komen uit in reeks A, groep 2. Hierin nemen ze het op tegen Denemarken, Ijsland en Engeland. Zaterdag speelden de Duivels in en tegen Denemarken voor de Nations League. De wedstrijd werd gewonnen met 0-2. Op dinsdag stond er een thuiswedstrijd op het programma. Ze namen het op tegen Ijsland op de Heizel. De match werd uiteindelijk gewonnen met 5-1. Na twee speeldagen staat België aan de leiding met 6 op 6.

  • Zaterdag 5/9: Denemarken - België: 0-2
  • Dinsdag 8/9: België - Ijsland: 5-1

Giorgi Chakvetadze & Giorgi Kvilitaia - Georgië

Beide Giorgi's werden opgeroepen om hun land te vertegenwoordigen in de Nations League. Georgië komt uit in reeks C, groep 2. Hierin nemen ze het op tegen Noord-Macedonië, Estland en Armenië. Tijdens deze interlandbreak meten ze zich tegen Noord-Macedonië en Estland. Estland ging voor de bijl met een 0-1 zege. Chakvetadze startte aan de partij en werd in de 78ste minuut gewisseld voor Kvilitaia. Op dinsdag speelden Georgië een thuiswedstrijd tegen Noord-Macedonië. Kvilitaia begon aan de partij en werd op het uur gewisseld voor Chakvetadze. Georgië kwam al snel voor maar de gelijkmaker stond na een halfuur op het scorebord. De match eindigde in een 1-1 gelijkspel. Na twee speeldagen staat Georgïe, samen met Noord-Macedonië gedeeld eerste in groep 2.

  • Zaterdag 5/9: Estland - Georgië: 0-1
  • Dinsdag 8/9: Georgië - Noord-Macedonië: 1-1

Roman Bezus, Roman Yaremchuk & Igor Plastun - Oekraïne

Oekraïne komt uit in groep 4 van reeks A met Spanje, Zwitserland en Duitsland. Onze drie Oekraïners mochten zich opmaken voor twee fijne voetbalwedstrijden. Afgelopen week namen ze het op tegen Zwitserland en Spanje. In de partij tegen Zwitserland mocht Yaremchuk invallen in de 54ste minuut. In een boeiende partij hielden de Oekraïners de drie punten thuis dankzij een 2-1 zege. Wat later namen ze het vliegtuig richting Spanje. Een match van een ander niveau zo bleek. Yaremchuk startte vanop links maar kon het 4-0 verlies niet verhelpen.

In de loodzware poule staat Oekraïne na twee speeldagen op de tweede plaats met 3 punten. Spanje staat met één punt meer aan de leiding. Duitsland volgt Oekraïne op de hielen met slechts 1 punt verschil.

  • Donderdag 3/9: Oekraïne - Zwitersland: 2-1
  • Zondag 6/9: Spanje - Oekraïne: 4-0

Dylan Mbayo - U19 België

Tot slot werd Dylan Mbayo opgeroepen voor de Belgische U19. In een vriendschappelijk interland namen de jonge Duivels het op tegen Duitsland. Er werd vier keer 30 minuten gespeeld. Mbayo viel in na 60 minuten en dwong zo mee de 1-0 overwinning af. 

  • Dinsdag 8/9: U19 België - U19 Duitsland: 1-0