Jong KAA Gent boekt nieuwe zege op veld van Ninove

Niet alleen de Slag om Vlaanderen is uitgedraaid in het voordeel van KAA Gent, ook onze beloften mochten afgelopen weekend opnieuw 3 punten bijschrijven. Jong KAA Gent behaalde op het veld van Ninove een 0-1-overwinning en staat in het klassement knap vierde op vier punten van leider La Louvière.

Het werd dus een nipte maar verdiende overwinning. Op het halfuur maakte Malick Fofana het enige doelpunt van de wedstrijd. Fofana was voor de rust nog dicht bij een tweede doelpunt, maar hij trof de paal. Ook David Mukuna zag even later een poging op de paal belanden. Zo bleef het toch nog spannend in de tweede helft, al kwam Ninove niet verder dan een bal op de lat in de slotfase. Het team van Emilio Ferrera hield ook deze keer terug de nul. In de laatste vier wedstrijden kreeg Jong KAA Gent amper 1 tegendoelpunt. De jonge Buffalo's springen dankzij deze overwinning naar plaats 4 in het klassement.

Deze week volgt een thuismatch tegen Heist, een middenmotor in 1e Nationale. Van onderschatting mag geen sprake zijn, want Heist versloeg afgelopen weekend koploper La Louvière met 3-1.

Alle supporters zijn zaterdag om 19.30u meer dan welkom in de Chillax Arena!