Hein Vanhaezebrouck wint Trofee Raymond Goethals

Hein Vanhaezebrouck wint Trofee Raymond Goethals

Vandaag won onze coach de Trofee Raymond Goethals. Die prijs wordt sinds 2011 jaarlijks uitgereikt aan een Belgische trainer die qua aanpak het meest lijkt op Raymond Goethals. Vanhaezebrouck volgt op de erelijst Marc Wilmots op.

Vanhaezebrouck kreeg van de jury het maximum van de punten en haalde het in de verkiezing van Marc Wilmots (bondscoach) en Yves Vanderhaeghe (KV Kortrijk/KV Oostende).  Op de erelijst volgt hij Eric Gerets (2011), Peter Maes (2012), Francky Dury (2013) en Marc Wilmots (2014) op.

Onder leiding van Vanhaezebroeck veroverde KAA Gent zijn eerste landstitel en verbazen we vriend en vijand in de Champions League. Zoals geweten spelen we aanstaande woensdag tegen groepswinnaar Zenit Sint-Petersburg voor de kwalificatie in de 1/8e finales. Als we het even goed doen als achtervolger Valencia thuis tegen Lyon, dan stoten we door naar de achtste finales van het kampioenenbal.

De jury van de Trofee Raymond Goethals is samengesteld uit de ex-bondscoaches Paul Van Himst, Wilfried Van Moer, Robert Waseige, Aimé Anthuenis en Walter Meeuws. Ook Jan Ceulemans, scheidsrechter Serge Gumienny, ex-Standard-coach Dominique D'Onofrio, Guy Goethals (de zoon van Raymond) en organisator Alain Ronsse maken deel uit van de jury.