Wedstrijd van de solidariteit

Wedstrijd van de solidariteit

De voorbije weken hebben KAA Gent-supporters geld ingezameld voor het nooddorp Klein Gent dat in Kirikhan (Turkije) wordt gebouwd. De Europese wedstrijd KAA Gent - Istanbul Başakşehir van donderdagavond staat in het teken van de internationale solidariteit met de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië.

8.000 euro voor twee woonunits in Klein Gent

Intussen is het bedrag van de steunactie opgelopen tot 8.000 euro. Met het geld dat ingezameld werd door de KAA Gent-supporters, KAA Gent en de KAA Gent Foundation kan nu een tweede Buffalo woonunit geplaatst worden.

Deze steunactie werd georganiseerd door Armada Ganda, KAA Gent, Supportersraad KAA Gent, KAA Gent Foundation, Tribune7, Buffalo Indians, Banlieue Gantoise, Ultras Ghent '14, GHF en de Supportersfederatie Gent. Het bedrag wordt donderdagavond voor de wedstrijd overhandigd.

Met de actie 'Klein Gent: het warmste dorp' willen we met tal van Gentse organisaties een warme thuis bieden aan minstens 300 gezinnen in de Turkse stad Kirikhan, waar ook B-Fast aanwezig is.

Het is een concreet huisvestingsproject van Helping Hands Belgium, een Gentse organisatie die in de zwaar getroffen regio Hatay hulp organiseert en samen met de vereniging Burgerplicht Gentse initiatieven in de regio coördineert.

Vertegenwoordigers van Helping Hands Belgium, Armada Ganda, Burgerplicht en de KAA Gent Foundation bij de voorstelling van het initiatief Klein Gent in het STAM.

Niemand gaat verloren: '4 en '52

Elke wedstrijd herdenken de KAA Gent-supporters hun overleden kameraden in minuut 52, de Mia-minuut waarin onder begeleiding van gsm-lichtjes het lied Mia wordt gezongen. In minuut 4 - de aardbeving gebeurde op 6 februari om 4u17 - zullen de bezoekende supporters de slachtoffers van de aardbevingen gedenken, ook met gsm-lichtjes. We roepen alle supporters op deze momenten samen te beleven, in solidariteit met en respect voor elkaar.

Allemaal Gent

We verwelkomen donderdag vele honderden Gentenaars met een Turkse migratieachtergrond. De meesten van hen zullen in samenwerking met Gentse verenigingen plaats nemen in de vakken 326 en 327.

Uiteraard zijn er in de Turkse gemeenschap van onze stad ook heel wat KAA Gent-supporters en -sympathisanten die als geregistreerde supporter plaats kunnen nemen in het stadion. We roepen iedereen op om van deze Europese ontmoeting een wedstrijd van vriendschap en solidariteit te maken. Wij zijn allemaal Gent.

De KAA Gent Foundation bedankt haar partners voor de steun:

 
 
 
 
 

#COBW #GNTIBFK #MORETHANFOOTBALL