Late penalty kost Jong KAA Gent twee punten

Na de puntendeling tegen Charleroi B heeft Jong KAA Gent voor de tweede week op rij vrede moeten nemen met een puntendeling. Het werd 2-2 tegen rode lantaarn Wezet. Nochtans zag het er bij de rust nog goed uit voor onze beloften.

Na 20 minuten bracht Tibe De Vlieger zijn team op voorsprong, en nog voor de rust verdubbelde kapitein Robbie Van Hauter de score. Zelfs een penaltymisser van Ahmed Abdullahi leek Jong KAA Gent niet uit zijn lood te slaan.

In de laatste 10 minuten liep het toch nog mis voor de jongens van coach Arnar Vidarsson. Eerst scoorde de thuisploeg op de tegenaanval en in minuut 92 floot de scheidsrechter, tot verbazing van zowat alle Gentse toeschouwers, een strafschop. De 2-2 eindstand is dan ook een hard verdict voor Jong KAA Gent dat dit kalenderjaar nog steeds op zoek is naar een uitzege.

In het klassement staat Jong KAA Gent nu op de 8e plaats, maar de kloof met de 4e plaats bedraagt maar 3 punten. Komende zaterdag wacht met Dessel Sport de volgende tegenstander. Aftrap om 19.30u in de  Chillax Arena.

Opstelling: De Schrevel (GK), De Meyer, Agbor, Van Hauter (C), Munezero, Igbokwe (75'), De Vlieger (75'), Ah. Abdullahi, Ab Abdullahi (58'), Asselman (90'), Van Den Bergh

Wissels: 58' Van Hoorick, 75' Vanderdonck, 75' Dubrovnyi, 90' Stevens

Doelpunten: 20' De Vlieger, 43' Van Hauter