De Buffalo's zetten ook Westerlo opzij

Speeldag 2 - Europe Play-offs 2023-2024 - 07-04-2024 om 19:15 u

Na de 5-1 zege tegen Standard hebben onze Buffalo's nu ook KVC Westerlo verslagen. De Kemphanen werden met een duidelijke 0-3 opzij gezet. De Europe Play-Offs zijn dus goed begonnen voor de troepen van Hein Vanhaezebrouck.

Met een goed gevuld uitvak begon speeldag 2 met enorm veel sfeer in de Kempen. De spelers hadden er zin in en dat vertaalde zich ook in het spelbeeld. De thuisploeg voetbalde amper kansen bij elkaar terwijl de bezoekers gretig op zoek waren naar doelpunten.

Het was Omri Gandelman, de vicetopschutter bij de Buffalo's, die na ruim 20 minuten de score opende op aangeven van Hyunseok Hong. Nog geen drie minuten later stond de dubbele voorsprong al op het scorebord. Dit keer was het Tarik Tissoudali die de netten deed trillen.

Tien minuten voor rust ging Westerlo-speler Bakary Haidara voor de tweede keer in de fout door een doorgebroken speler neer te halen. Wim Smet stuurde hem richting douche met een tweede gele kaart. Na rust ging KAA Gent door op hetzelfde elan. Het doelkader zorgde nog enkele keren voor spanning, maar in de extra tijd was het opnieuw Omri Gandelman die de weg naar doel vond. Eindstand: 0-3.