KAA Gent wint Pro League+ Award voor communitywerking in Nieuw Gent

KAA Gent wint Pro League+ Award voor communitywerking in Nieuw Gent

KAA Gent en haar communitywerking Voetbal in de stad winnen de Pro League+ Project Award 2016 voor de samenwerking met de buurt naast de Ghelamco Arena Nieuw Gent-Steenakker,  met onder meer projecten als Buffalo League en Buffalo Cup.

De Pro League roemt de communitywerking van KAA Gent omwille van haar buurtgericht engagement: "Voetbal in de stad, de communitywerking van KAA Gent, zet bewust in op het verhogen van de leefbaarheid van de wijk, gezondheidspromotie en het versterken van de sociale cohesie. Scholenvoetbal en wijkvoetbal worden hiervoor ingezet als buurtgerichte actiemiddelen. Het engagement van KAA Gent in Nieuw Gent is een typevoorbeeld van de sociale return die een nieuw voetbalstadion kan betekenen voor de buurt".

De projecten Buffalo Cup en Buffalo League worden georganiseerd in Nieuw Gent-Steenakker in nauwe samenwerking met Brede School Nieuw Gent, vzw Jong BOP-Project, de lagere scholen van Nieuw Gent, Elk Talent Telt partnerclub HT Zwijnaarde, Arteveldehogeschool, Hogeschool Gent, Universiteit Gent, universitair WGC Nieuw Gent, Extra-Time (OCMW) en het Buurtwerk Nieuw Gent (Stad Gent, Dienst Ontmoeten en Verbinden) met de steun van KAA Gent, de Stad Gent en de Stichting Jo Van Hecke, beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

De Pro League+ Project Award 2016 is een opsteker voor Nieuw Gent-Steenakker. "KAA Gent is een nieuwe buur die de wijk Nieuw Gent-Steenakker kan meenemen in haar wervende dynamiek. De prijs is dan ook een waardering voor alle betrokkenen, niet in het minst voor de bewoners en organisaties van Nieuw Gent zelf, die zich met de communitywerking van KAA Gent voluit hebben ingezet met en voor deze buurt", zegt Resul Tapmaz, voorzitter van vzw Voetbal in de stad.

KAA Gent is de eerste club die na de Pro League+ Club Award in 2014 ook de Pro League+ Project Award binnen haalt.

Alle informatie over de werking, de projecten en de activiteiten van vzw Voetbal in de stad tijdens het afgelopen seizoen leest u in het activiteitenverslag 2015-16.

Meer informatie:

www.voetbalindestad.be
www.facebook.com/voetbalindestad
www.twitter.com/voetbalindestad
www.youtube.com/voetbalindestad

E-mail: contact@voetbalindestad.be
Twitter: @Voetbalindestad