Zagreb klopt de Buffalo's in blessuretijd

Speeldag 3 - Oefenwedstrijden 2023-2024 - 08-07-2023 om 14:00 u

Eerste helft:  Davy Roef (GK) , Tsuyoshi Watanabe, Joseph Okumu, Nurio Fortuna, Matisse Samoise, Hyunseok Hong, Sven Kums (C), Julien De Sart, Malick Fofana, Hugo Cuypers, Gift Orban

Het was puffen geblazen op het veld van FC Axel, maar vooral Zagreb begon snedig aan de wedstrijd. Terwijl de Kroaten vooral dreigden zonder echt gevaarlijk te zijn, was de eerste grote kans voor KAA Gent. Fofana schilderde de bal op het hoofd van Orban, maar de doelman van Zagreb zweefde zijn kopbal vanonder de lat.

Minuut 13 dan, met opnieuw bijna de 1-0 via Orban. Net als tegen het Zeeuwse Elftal knalde hij een vrije trap richting winkelhaak, maar de doelman zat er opnieuw goed bij. Net op het moment dat het iets potiger werd - Cuypers werd hard aangepakt - scoorden de Buffalo’s. Kums zwiepte een vrije trap tot bij Okumu, die aan de tweede paal terugkopte naar de scorende Watanabe. Het tweede doelpunt al van onze Japanse verdediger in deze voorbereiding!

Wat later was Watanabe opnieuw gevaarlijk met een kopbal en ook defensief deed hij zijn duit in het zakje. Na ruim een halfuur haalde hij een bal van de lijn na een Kroatische tegenaanval. Zo bleef het 1-0, ook omdat Cuypers op aangeven van Orban een mooie kans onbenut liet. KAA Gent had met een voorsprong de rust kunnen ingaan, maar de scheidsrechter legde de bal tot ieders verrassing nog op de stip. Gorican scoorde, 1-1 bij de pauze.

Tweede helft:  Paul Nardi (GK) , Tsuyoshi Watanabe (60’ Bram Lagae), Brian Agbor, Nurio Fortuna (60’ Loris Henry), Matisse Samoise (60’ Yari Stevens), Hyunseok Hong (60’ Keegan Jelacic), Sven Kums (C) (60’ Tibe De Vlieger), Julien De Sart (60’ Noah De Ridder), Malick Fofana (60’ Justin Munezero), Hugo Cuypers (60’ Ahmed Abdullahi), Gift Orban (60’ Igbokwe Goodluck)

De tweede helft begon met twee wissels (Agbor/Nardi voor Okumu/Roef) en twee kansen voor Orban. Zijn kopbal ging voorlangs en zijn volley werd afgeblokt. Op het uur was het tijd voor meer vervangingen. 9 Buffalo’s verlieten het veld, de jongeren kregen nog een halfuur hun kans. In het slotkwartier timmerden ze een mooie aanval in elkaar: Abdullahi legde terug tot bij De Vlieger, maar zijn poging werd gered door de keeper en in de rebound schoot De Ridder naast.

Goodluck had nog twee keer een schot in petto en voorts noteerden we ook een mooie vrije trap van Agbor. 1-1 leek de eindstand te worden, tot Zagreb in de toegevoegde tijd een van zijn schaarse kansen omzette in een doelpunt via Canjuga. 1-2 dus, en zo zit de tweedaagse in Zeeland erop. Op nu naar Alkmaar, waar onze Buffalo’s van maandag tot en met zaterdag op oefenkamp gaan.

Doelpunten: 19’ Watanabe 1-0, 39’ Gorican 1-1 (pen), 93’ Canjuga 1-2