Stagedagboek Zeeland 2024

Stagedagboek Zeeland 2024

Van 8 tot en met 12 juli is ons team op stage in Zeeland om toe te werken naar het nieuwe seizoen. Naast de vele trainingsuren zijn er op woensdag en zaterdag ook oefenwedstrijden tegen AEK Athene en KVC Westerlo. Volg het hier voor dagelijkse updates en behind-the-scenes materiaal!  

DAG 5: REGEN BIJ DE VLEET

Nadat gisteren een hele dag gewerkt kon worden onder een stralende zon, viel de regen vandaag met bakken uit de lucht. Toch gingen onze spelers, waaronder nieuwe aanwinst Max Dean, er 's ochtends weer stevig tegenaan. Na een intensieve opwarming liet hoofdcoach Wouter Vrancken zijn jongens nogmaals intensief trainen op de patronen die hij wil zien. Een hoop Zeeuwse buien later stapten onze Buffalo's de bus weer op. De ochtendtraining was dan ook de laatste van deze stage want na de lunch ging het terug richting België.

FOTOSPECIAL DAG 5

DAG 4: RECUPERATIETRAINING + EXPEDITIE ROBINSON

Na de twee matchen tegen AEK Athene lag de focus op recuperatie tijdens de ochtendtraining. Onze spelers stretchten de spieren voor ze begonnen aan een uitloopsessie. In de namiddag volgde een teambuildingactiviteit. Onze spelers trokken naar het strand voor Expeditie Robinson. Ze namen het in groepjes van 5 tegen elkaar op met allerlei verschillende opdrachten, gaande van eigenhandig vuur maken tot het bouwen van een katapult. 

FOTOSPECIAL DAG 4

DAG 3: LICHTE TRAINING EN OEFENMATCH VS. AEK ATHENE

In de voormiddag vond een lichte training plaats waarna in het hotel een sportlunch werd gegeten in aanloop van de dubbele confrontatie met AEK Athene (lees hier het wedstrijdverslag). Om 13u kregen de spelers een wedstrijdbriefing van de coach, waarna de hele groep richting de terreinen van FC De Westhoek afzakte voor twee wedstrijden tegen de Griekse vice-kampioen.

FOTOSPECIAL DAG 3   FOTOSPECIAL KAA GENT - AEK ATHENE

DAG 2: TACTISCH, FYSIEK EN MENTAAL

Op de eerste training van de dag namen hoofdcoach Wouter Vrancken en zijn assistenten na de opwarming de aanvallende spelers onder hun hoede. Daarbij werd vooral geoefend op aanvallende patronen. De verdedigers worden verder fysiek onder handen genomen en speelden om beurten een partijtje tennisvoetbal. Daarnaast werden bij de laatste groep ook de reflexen getest onder mentaal-cognitieve druk. In de namiddag wisselen de groepen en krijgen de verdedigers bijgespijkerd hoe onze T1 hen wil zien voetballen. 

Fotospecial Dag 2 

DAG 1: AANKOMST IN ZEELAND

Om 14u kwam de teambus aan bij hotel Ter Zand in Burgh-Haamstede. De spelers hadden op dat moment al een eerste training in Oostakker achter de rug. Eens aangekomen in Zeeland trok iedereen voor wat rust de kamer. Om 16u30 trainde het team een eerste keer ter plaatse. 

Fotospecial Dag 1

Neem een blik achter de schermen van dag 1 en ga mee op hoteltour met Franck Surdez en Hugo Gambor.


#COBW #ZEELAND2024