Welkom, Noah Fadiga!

Welkom, Noah Fadiga!

A name so nice, we signed him twice

KAA Gent heeft er een Buffalo bij! Onze club heeft zich versterkt met Noah Fadiga, een 23-jarige flankspeler. Noah komt als vrije speler naar Gent. Afgelopen seizoen voetbalde hij in de Franse Ligue 1 voor Stade Brest.

Bij Brest kwam Fadiga 21 keer in actie in de Franse hoogste klasse, waarvan 16 keer als basisspeler. Aan het einde van het seizoen werd bij medische tests een onregelmatigheid vastgesteld in zijn hartslag. Na uitgebreide onderzoeken bij de vermaarde cardioloog Pedro Brugada kreeg Noah groen licht om zijn carrière zonder enig risico voor te zetten. De Franse voetbalbond hanteert echter een “zero tolerance”, waardoor Noah een vrije speler werd.

KAA Gent is blij om Fadiga nu een nieuwe uitdaging te kunnen bieden. Het is een terugkeer naar de club waar hij als jonge voetballer zijn eerste stappen gezet heeft. Noah heeft de Belgisch-Senegalese nationaliteit en werd al geselecteerd voor de nationale ploeg van Senegal. Zijn naam doet uiteraard een belletje rinkelen. Noah is de zoon van Khalilou Fadiga, die in het seizoen 2007-2008 ook voor KAA Gent speelde. Zo vader, zo zoon dus!

“Noah is een jonge en dynamische wingback die tweevoetig is en op beide flanken inzetbaar is. Hij is terug in de stad waar zijn carrière destijds begon. Zijn familie had en heeft nog altijd connecties met de Buffalo’s. Zo is het voor Noah en zijn familie dus ook een beetje thuiskomen” - Hein Vanhaezebrouck, coach KAA Gent

Fadiga tekende een contract voor drie seizoenen in Gent. Alle succes, Noah!