Vooruitblik met Stefan Mitrovic

Vooruitblik met Stefan Mitrovic

Stefan Mitrovic kon mooie adelbrieven voorleggen toen hij arriveerde bij de Buffalo’s. Een zege tegen Barcelona, zelfs een driepunter tegen Bayern München en een puntje tegen Real Madrid. “Maar de zege tegen Valencia was de mooiste uit mijn carrière”, zweert de Serviër, die op zijn hoede is voor de confrontatie met Charleroi. “Het is een speciale tegenstander voor Gent.”

Voor het duel met Valencia was je ervan overtuigd dat jullie de nul zouden houden. Vanwaar zoveel zelfvertrouwen?

“Omdat ik wist over hoeveel kwaliteit we beschikken. Als we negentig minuten lang geconcentreerd blijven, zijn we moeilijk opzij te zetten. Eigenlijk hebben we woensdag maar één echte kans weggegeven. Het toont aan dat we al beter op elkaar zijn ingespeeld dan bij de start van het seizoen. Toen werd er niet zoveel gecommuniceerd tussen de verdedigers, maar nu sturen we elkaar veel vaker bij.”

Je won al tegen Barcelona en Bayern München. Plaats je de zege tegen Valencia in hetzelfde rijtje?

“Meer nog: het was de mooiste overwinning uit mijn carrière. Zo’n triomf in de Champions League zorgt toch voor een speciaal gevoel. En dat het een primeur was in de geschiedenis van de club, maakte de avond extra bijzonder. Met deze prestatie hebben we aan Europa getoond dat we erg sterk zijn. Er was niemand die iets kon aanmerken op onze winst.”

Jullie deden een gouden zaak met het oog op de derde plaats. Of ligt de lat hoger?

“Voor een Europese overwintering zitten we op schema. Maar we blijven dromen van de volgende ronde in de Champions League. We kunnen dat niet beloven, maar wel dat we er alles aan zullen doen. Onze volgende wedstrijd in Lyon wordt alvast cruciaal. Als we daar een goed resultaat kunnen neerzetten, is de tweede plek mogelijk..”

Je wordt dit seizoen gehuurd van Freiburg met een optie tot aankoop. Zorgt dat voor druk?

“Aan die optie probeer ik niet teveel te denken, want dat keert zich uiteindelijk tegen je. Ik focus me op mijn prestaties op het veld en wil iedere dag een betere voetballer worden. Al hoop ik natuurlijk dat Gent me op het einde van het seizoen definitief aantrekt. Ik voel me hier goed en verlang naar een verlengd verblijf. Bij mijn voorstelling zei ik dat mijn carrière stabiliteit nodig had – ik sta nog steeds achter die woorden.”

Vanavond treffen jullie Charleroi. Blik eens vooruit naar dat duel.

“Charleroi is een speciale tegenstander voor Gent. Mijn ploeggenoten vertelden dat ze vorig seizoen slechts drie punten pakten in de vier onderlinge confrontaties. Dat zou een grote motivatie moeten zijn om nu wél te winnen. Ook het feit dat we de heenronde zonder nederlaag kunnen afsluiten is een drijfveer. Hopelijk blijft iedereen gefocust na onze overwinning van woensdag. Dat zal nodig zijn, want Charleroi is fysiek sterk en heeft enkele snelle aanvallers in de rangen. Ook Perbet zullen we in de gaten moeten houden, hij is een echte killer.”

(JVDV)
Foto: Belga Image