Moeizame zege tegen VV Hoogstraten

In de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar namen onze jonge Buffalo's het op tegen het laatstgeklasseerde Hoogstraten. Na twee gelijke spelen (tegen Dessel Sport en Club Luik) en een uitgestelde wedstrijd in december, knoopten onze beloften terug aan met de overwinning. Zonder de geschorsten Cederick Van Daele en Rune Van Den Bergh werd het 3-1 na doelpunten van Goodluck (2x) en Fofana.

De openingsfase beloofde veel goeds en onze jonkies versierden meteen twee kansen in de eerste tien minuten. De vlotte start kreeg echter geen vervolg. Tot overmaat van ramp kreeg Hoogstraten bij hun eerste kans meteen een penalty. Een kans die ze via Jeroen Meeuwis niet lieten liggen, 0-1 voor de bezoekers na 15 minuten. De beloften waren af en toe gevaarlijk, maar sprankelend was het niet. Justin Munuzero, de vervanger van Van Daele als linksback, moest bovendien na een goed halfuur het veld verlaten met een lichte hersenschudding. En daar stopte het niet want 10 minuten voor de pauze trapte Noah De Ridder een penalty op de paal. Weg gelijkmaker en werk aan de winkel in de tweede helft.

Goodluck Igbokwe had dat goed begrepen en voegde in de 51e minuut de daad bij het woord na een knappe combinatie met Tibe De Vlieger (1-1).  Geïnspireerd door een sterk acterende Fofana duwden de jonge Buffalo's vervolgens door op het einde van de wedstrijd. Met twee doelpunten in de 81e en 84e minuut werd uiteindelijk afstand genomen van Hoogstraten. Op voorzet van Elias Van Den Borre, een andere sterke invaller, maakte Goodluck zijn tweede van de namiddag (2-1). Kort daarna gevolgd door Fofana die zijn sterke tweede helft bekroonde met een lage schuiver in de hoek (3-1).

Jong KAA Gent staat nu op een zesde plaats met 32 punten uit 18 wedstrijden. Volgende week nemen ze het op tegen Tienen, het nummer 9 dat 28 punten telt uit 19 wedstrijden.