Welcome Through Football: welkom in Gent

Welcome Through Football: welkom in Gent

De KAA Gent Foundation zal de komende drie jaar (2021–2023) deel uitmaken van internationale project Welcome Through Football, gefinancierd met middelen van het Erasmus+ sports project van de Europese Unie.

Welcome Through Football is gericht op de integratie van nieuwkomers via sport. Elke deelnemende organisatie ontwikkelde haar eigen praktijk. De komende jaren zullen de verschillende partners samenwerken en ervaringen met elkaar te delen. Samen met de partners willen we in Gent in het kader van onze sociaal-sportieve projecten extra aandacht besteden aan dit thema en verhalen delen met het brede publiek.

Welcome Through Football is een project van het European For Developement Network (EFDN). Dat is het netwerk van communitywerkingen van Europese voetbalclubs. Al deze werkingen gebruiken en geloven in de kracht van voetbal om mensen bij elkaar te brengen en te versterken.

Binnen de werking van de KAA Gent Foundation hebben we ervoor gekozen om de activiteiten in de buurt Nieuw Gent-Steenakker te verdiepen en zo meer kinderen meer kansen te geven. De Europese middelen worden onder meer gebruikt om deze jongeren doorgroeimogelijkheden als vrijwilliger en assistent community-coach aan te bieden. Daarom zetten we een “buddy-systeem” op, waarbij we de kinderen en hun omgeving laten meebouwen aan onze activiteiten.

Welcome Through Football is een internationaal project van EFDN in samenwerking met Werder Bremen, FC Emmen, AEK Athene, Everton FC, Sheffield United, Benfica, Newcastle United en de KAA Gent Foundation, mede gefinancierd door het programma Erasmus+ van de Europese Unie.

 

De KAA Gent Foundation dankt haar partners voor de steun: