Welcome Vakoun Bayo!

Welcome Vakoun Bayo!

Vandaag tekende de 24-jarige spits Ivoriaanse spits Vakoun Bayo (10/01/1997) een contract tot 2025 bij KAA Gent. Bayo komt over van het Schotse Celtic Glasgow en was vorig seizoen uitgeleend aan het Franse Toulouse FC waar ook Brecht Dejaegere en Deiver Machado speelden. 

"Vakoun is een snelle en beweeglijke spits die offensief zeer kopbalsterk is. Hij is een speler die onze coach veel mogelijkheden zal bieden voorin." Sports Manager Tim Matthys

Bayo startte zijn carrière bij Stade Abidjan in zijn geboorteland Ivoorkust. In het seizoen 2014-2015 kroonde hij zich tot topschutter van de liga en werd eveneens verkozen tot beste speler. Daarop vertrok hij naar het Tunesische Étoile du Sahel. De volgende etappe was Dunasjka Streda in Slovakije (2017-2019). Daar scoorde hij in 32 wedstrijden 22 doelpunten en gaf hij 9 assists. Cijfers waarmee hij Celtic Glasgow overtuigde dat hem in de wintermercato van 2019 naar Schotland haalde. Vorig seizoen volgde een uitleenbeurt aan Toulouse FC waar hij in 36 wedstrijden 13 doelpunten en 4 assists lukte. 

Welkom bij de Buffalo's Vakoun!