Hong: "Vereerd om eerste Koreaan bij Gent te zijn"

Hong: "Vereerd om eerste Koreaan bij Gent te zijn"

Vandaag is onze aanwinst Hyunseok Hong voorgesteld aan pers en publiek. Geflankeerd door onze hoofdscout Samuel Cardenas, communicatiemanager Tom Vandenbulcke en zijn tolk, sprak "Hongi" over de posities waar hij uit de voeten kan, zijn sterktes als voetballer en zijn idolen op het veld. 

Hoofdscout Samuel Cardenas gaf in het tweede deel van de persconferentie meer uitleg over hoe de transfer van "Hongi" tot stand kwam, hoe hij hem ziet functioneren in het team, en welke profielen er nog moeten bijkomen tijdens de huidige mercato.

"Ik voel me zeer vereerd om de eerste Zuid-Koreaanse speler bij KAA Gent te zijn en kijk uit naar de eerste match. Ik ga me 100% geven op het veld en zal zeer gelukkig zijn als ik het team kan helpen." - Hyunseok Hong 

 

Samuel Cardenas: "Hong heeft nog groeipotentieel maar is ook klaar om te spelen"

Hoofdscout Samuel Cardenas kreeg de vraag voorgeschoteld om Hong te omschrijven als middenvelder en voor welke posities hij in aanmerking komt: "Hij is heel flexibel. In ons systeem kan hij op de 10 spelen, maar waarschijnlijk is hij meer geschikt als nummer 6. Hij heeft een enorm volume en een heel goede mentaliteit. En dat laatste is iets waar we specifiek naar zochten. Hij is iemand met groeipotentieel, maar tegelijkertijd is hij ook klaar om te spelen. Hij is iemand die uit het juiste hout is gesneden, heel professioneel en volwassen voor zijn leeftijd. Daar hebben we op gezocht en dat hebben wij bij “Hongi” ook gevonden.

"Hij is iemand die uit het juiste hout is gesneden, heel professioneel en volwassen voor zijn leeftijd. Daar hebben we op gezocht en dat hebben wij bij “Hongi” ook gevonden." - Samuel Cardenas