Wijkhuis Bij Pino verhuist, leve Bij Pino!

Wijkhuis Bij Pino verhuist, leve Bij Pino!

Wijkhuis Bij Pino verhuist. Deze week neemt de KAA Gent Foundation afscheid van de containers op het Rerum Novarumplein. Samen met de buurt kijken we terug op een geslaagde tijdelijke invulling die straks een mooi vervolg krijgt even verderop.

Gisteren namen we met een klein pijntje afscheid van de containers die we vier jaar lang ons Wijkhuis Bij Pino mochten noemen. Samen met een resem buurtpartners, bewoners en onze vrijwilligers werden herinneringen gedeeld en gingen we een kijken nemen op de nieuwe plek.

De afgelopen jaren voorzagen we de buurt van een lekkere tas verse soep op woensdagen. De soep werd telkens klaargemaakt door vrijwilligers, buurtbewoners en partners. We begonnen de laatste dag in de containers dan ook met de ultieme soepbattle. David en Didier a.k.a. “Double D” schoten de hoofdvogel af en werden tot soepkoningen van Nieuw Gent-Steenakker gekroond. Na de soepbattle werden de laatste tassen koffie uitgeschonken, waarna we met zen allen verhuisden naar onze nieuwe stek.

Wat ooit startte als een experimentele ontmoetingsplek vervoverde al snel een plek in de harten van veel Nieuw Gentenaars. Samen met Samenlevingsopbouw hebben we van Bij Pino een sterk merk gemaakt met succesvolle activiteiten in een koffiebar, een klusatelier en een doorgeefwinkel.

Het kloppend hart van de koffiebar zijn de vele vrijwilligers en de bezoekers die geregeld langskwamen voor een tas soep, koffie of een babbel. Zo werd Bij Pino niet enkel een broeiplek waar soepkoningen en koninginnen gekroond werden, maar ook een uitvalsbasis voor onze sociaal-sportieve projecten Buffalo League en Buffalo Dance Academy, een plek waar een glimlach maar ook een traan gedeeld konden worden.

We verlaten dan wel de containers, hier stopt het niet. Wel integendeel. We kijken met veel goesting uit naar 15 september wanneer we op onze nieuwe plek de nieuwe koffiebar starten! Vanaf volgende week woensdag zijn al onze bezoekers opnieuw welkom op het Rerum Novarum plein 10.

Een héél grote dankjewel aan alle vrijwilligers, bezoekers en buurtorganisaties die van Bij Pino een warme thuis van gemaakt hebben. We kijken uit naar een mooie toekomst.

Hieronder het fotoalbum van een mooie dag. Met dank aan Hannes Couvreur (Instagram)