Jong KAA Gent te sterk voor Rupel Boom

Jong KAA Gent heeft voor de derde keer op rij gewonnen. Dit keer ging rode lantaarn Rupel Boom voor de bijl, al kregen onze beloften de overwinning niet cadeau: 3-2.

Al na 3 minuten opende Jong KAA Gent de score in de Chillax Arena. John Arthur trof vorige week een keer raak tegen Knokke en ook nu kwam het doelpunt op zijn naam. De gelijkmaker liet echter niet lang op zich wachten. Het openingskwartier was nog niet voorbij toen Rupel Boom uit het niets scoorde vanuit een stilstaande fase: 1-1.

Jong KAA Gent bleef niet bij de pakken zitten. Kort voor de rust mocht Cederick Van Daele vanaf de stip aanleggen voor de 2-1. De aanvoerder miste niet, meteen al de vierde penalty van het seizoen die hij omzette.

Rupel Boom gaf zich niet over in de tweede helft, maar via opnieuw een doelpunt van John Arthur werd het 3-1. En toch bleek de match nog niet beslist. Rupel Boom kwam nog terug tot 3-2 en zo moest Jong KAA Gent nog 10 minuten de voorsprong zien vast te houden. Dat lukte, en zo blijft het team van Emilio Ferrera het prima doen in 1e Nationale. Jong KAA Gent staat op de vierde plaats en speelt de komende weken toppers tegen Franc Borains en La Louvière.