Welke Buffalo's verdedigen de nationale kleuren?

Welke Buffalo's verdedigen de nationale kleuren?

Na een stevig programma met 7 wedstrijden in 22 dagen kunnen de Buffalo’s even op adem komen. Hoewel. Sommigen zijn opgeroepen door het vaderland en verdedigen dus de nationale kleuren tijdens de interlandbreak.

MALICK FOFANA

Malick was de voorbije weken een van onze uitblinkers en dus is het geen verrassing dat bondscoach Gill Swerts opnieuw een beroep op hem wil doen bij de nationale beloftenploeg. De U21 van België speelt in de voorronde van het Europees Kampioenschap van 2025 in Malta (13/10) en in Hongarije (17/10).

HYUNSEOK HONG

In Zuid-Korea krijgen ze niet maar niet genoeg van Hongi. De kersverse winnaar van de Asian Games is door Jürgen Klinsmann nu ook geselecteerd voor twee vriendschappelijke wedstrijden. Zuid-Korea neemt het in Seoul op tegen Tunesië (13/10) en Vietnam (17/10). Nog even wachten dus voor we Hongi terugzien…

JORDAN TORUNARIGHA

Nigeria heeft Jordan opgeroepen voor de oefenwedstrijden tegen Saudi-Arabië (13/10) en Mozambique (16/10). Deze matchen worden afgewerkt in Portugal. Gift Orban behoorde vorige keer ook tot de selectie, maar is er nu niet bij.

TARIK TISSOUDALI

De doelpunten van Tarik tegen Maccabi Tel Aviv zijn niet aan het oog ontsnapt van de Marokkaanse bondscoach. Marokko speelt eerst vriendschappelijk tegen Ivoorkust (14/10) en daarna de slotmatch in de kwalificatiecampagne voor de Africa Cup tegen Liberia. Tissoudali & co zijn al geplaatst voor de Africa Cup, die plaatsvindt van 13 januari tot 11 februari in Ivoorkust. Ismaël Kandouss is wegens een blessure niet geselecteerd voor Marokko.

NOAH FADIGA

Bij Noah viel dan weer een brief in de bus van de Senegalese voetbalbond. Hij is geselecteerd voor de oefenwedstrijd van Senegal tegen Kameroen (16/10). Die match wordt in Lens in het Stade Bollaert afgewerkt.

MATIAS FERNANDEZ-PARDO

Matias liet zich tegen Maccabi Tel Aviv en Racing Genk opmerken met twee goeie invalbeurten. Met de Belgische U19 werkt hij een vriendschappelijk toernooi af in Marbella in Spanje. België speelt daar tegen sterke tegenstanders als Frankrijk (14/10) en Nederland (17/10).


#COBW