Stille optocht voor vrede en respect

Stille optocht voor vrede en respect

Naar aanleiding van de recente gebeurtenissen in Frankrijk wordt in Gent op zondagnamiddag 11 januari een stille optocht georganiseerd voor vrede en respect. KAA Gent is een voetbalclub waar iedereen welkom is: allemaal anders, allemaal Buffalo. Daarom steunt de communitywerking van KAA Gent Voetbal in de stad dit initiatief.

De stille optocht gaat uit van enkele geëngageerde burgers. "We willen vooral een positieve boodschap uitdragen, voor meer vrede en respect", stellen de organisatoren. De organisatie roept alle mensen, verenigingen, groeperingen en organisaties die de oproep voor respect en tegen polarisatie delen op zondag deel te nemen aan deze stille optocht. De Stad Gent gaf toestemming voor het initiatief.

De stille optocht start om 14 uur aan het Gentse Sint-Pietersplein. Er wordt vanaf 13.30 uur verzameld. De optocht gaat tot de Korenmarkt en keert daarna terug naar het Sint-Pietersplein tegen 16 uur. De initiatiefnemers hebben de Facebookpagina "Stille Optocht Gent" aangemaakt.