Michael Ngadeu - Kameroen

Michael Ngadeu - Kameroen


KAMEROEN (GROEP A met Burkina Faso, Kaapverdië en Ethiopië)

Gelijkspel in laatste groepsmatch voor Ngadeu (MD 3)

Kaapverdië - Kameroen: 1-1 

In de laatste groepswedstrijd van Kameroen namen Mike Ngadeu en zijn ploegmaats het op tegen Kaapverdië. Net zoals bij de vorige wedstrijden speelde Mike terug 90 minuten.

Na 8 minuten had Iron Mike zelfs de openingsgoal aan de voet. Na een corner kwam de bal in de zestien terug voor Mike’s voeten, maar hij trapte te weinig gericht en doelman Vozinha stopte zijn shot makkelijk. Rond het halfuur dribbelde de onvermijdelijk Aboubakar zich vrij na een inspeelpass van Ngadeu maar zijn schot ging naast. In de 39e minuut was het echter wel raak. Na een vrije trap viel de bal voor de linkervoet van de topschutter en Aboubakar trapte meteen zijn vijfde doelpunt van het toernooi binnen.

Bij het tegendoelpunt van Kaapverdië in de 53e minuut ging de assist voor het doelpunt net onder Mike’s been waarop Gary Rodrigues Kaapverdië op 1-1 trapte. Hoewel Kameroen de betere was, slaagden ze er niet meer in dat overwicht in goals om te zetten.

Kameroen speelt zijn 1/8e finale in Yaoundé op 24 januari. Tegenstander wordt de 3e uit groep C, D of E.  

Ngadeu en Kameroen als eerste geplaatst voor achtste finales Afrika Cup (MD2)

Kameroen - Ethiopië: 4-1

Iron Mike en zijn teamgenoten deden gisteren wat van hen verwacht werd en kwalificeerden zich als eerste team voor de achtste finales na een 4-1 overwinning tegen Ethiopië. Mike speelde opnieuw de volle 90 minuten. Hoewel Ethiopië al vroeg op voorsprong kwam (0-1 in de 4e minuut), stelde Kameroen snel op orde op zaken. Het Kameroense spitsenduo Ekambi (Olympique Lyon) en Aboubakar (Al-Nassr) zorgde onder hun beiden voor alle doelpunten. Ekambi maakte de 1-1 na 8 minuten waarna Aboubakar met 2 snelle doelpunten in de tweede helft alle twijfel wegnam (2-1 en 3-1 in de 53e en 55e minuut). Ekambi maakte tot slot de 4-1 (min. 67). Kameroen leidt op dit moment Groep A met 6 punten, gevolgd door Burkina Faso en Kaapverdië met 3 punten. Ethiopië staat laatste met 0 punten.

MD 3: Kaapverdië - Kameroen (maandag 17 januari om 17u) 

Ngadeu wint openingswedstrijd Afrika Cup met Kameroen (MD1)

Kameroen  - Burkina Faso: 2-1

Gisteren (zondag 9 januari) begon de Afrika Cup met de openingswedstrijd van het gastland Kameroen tegen Burkina Faso. Onze defensieve rots in de branding Michael Ngadeu was uiteraard van de partij en speelde 90 minuten in de 2-1 overwinning. Nadat doelman André Onana (Ajax) in de 24e minuut onder een bal doorging, kwamen de Kameroeners op achterstand maar die werd nog voor het einde van de eerste helft ongedaan gemaakt dankzij twee penalties (beide omgezet door Vincent Aboubakar).

'Les Lions Indomitables' (of 'de Ontembare Leeuwen') nemen zo, samen met Kaapverdië (0-1 overwinning vs Ethiopië), alvast de leiding van hun poule. De tweede groepswedstrijd van Kameroen staat op donderdag 13 januari op het programma. Dan nemen ze het op tegen Ethiopië. 

MD 2: KAMERoen - Ethiopië (donderdag 13 januari om 17u)

Kameroen, dat in het verleden al vijf keer de Afrika Cup won (de laatste keer in 2017 met Ngadeu en onder leiding van Hugo Broos), wordt gezien als één van de favorieten voor de eindzege. Om zover te geraken zullen ze in groep A naast Burkina Faso ook Kaapverdië en Ethiopië achter zich moeten houden. 

Aandachtig toeschouwer daarbij wordt bondsvoorzitter en Afrikaanse voetballegende Samuel Eto'o. Hij werd onlangs tot voorzitter van de Kameroense voetbalbond verkozen en is in die hoedanigheid dan ook organisator van deze Afrika Cup.