Op maandag 9 maart kregen de beloften KV Mechelen op bezoek. Het werd een duel tussen de nummer 3 en nummer 4 in de stand.

Colin Coosemans, Eric Smith, Ibrahima Cissé en Dylan Mbayo werden afgevaardigd van de A-kern.

Opstelling KAA Gent: Colin Coosemans (GK), Matisse Samoise, Amadu Jalloh, Matias Lloci, Arne De Schepper, Ibrahima Cissé, Reda Akbib, Cederick Van Daele (C), Eric Smith, Wouter George, Dylan Mbayo

Invallers: Gilles Vandecandelaere, Dario Oger, Jesse Littel

Matchverslag

Het werd geen prettige wedstrijd voor de beloften. Op echte kansen bleef het wachten, maar KV Mechelen kwam meer en meer opzetten in de eerste helft. De jonge Buffalo's hadden het moeilijk op stilstaande fases. KV Mechelen kon profiteren en scoorde tweemaal uit een hoekschop. Wat later in de eerste helft viel ook de 0-3.

De wedstrijd was zo goed als gespeeld maar de beloften lieten hun hoofd niet hangen. In de tweede helft toonde invaller Jesse Littel zich gretig door de eerredder tegen de netten te tikken. Vijf minuten voor tijd moest Mechelen met 10 spelers verder. Xander Van Keilegom begin een fout en kreeg zo zijn tweede gele kaart van de avond. De stand bleef echter gelijk.  Eindstand: 1-3.

Klassement

Ondanks de nederlaag behouden de jonge Buffalo's hun derde plaats in het klassement. Achtervolger Mechelen staat op één punt maar zij hebben één match meer gespeeld. Volgende week staat er een topper op het programma. Maandag gaan de beloften op bezoek bij leider Anderlecht. De wedstrijd start om 19u30.