Van Hauter bezorgt Jong KAA Gent punt in slotminuut

In een duel om de derde plaats heeft Jong KAA Gent 2-2 gelijkgespeeld op het veld van Hoogstraten. De jonge Buffalo's gaven weinig kansen weg, maar slikten toch twee goals. In de stand is Jong KAA Gent nu gedeelde vierde.

De wedstrijd begon perfect voor onze beloften. Al na twee minuten zorgde Ahmed Abdullahi voor de voorsprong. Weer Abdullahi dus, met zijn 18e doelpunt al van het seizoen. Doelman Celestin De Schrevel had weinig werk op te knappen en net voor de rust was het bijna 0-2. Dubrovnyi waagde zijn kans, maar trof de paal.

Meteen na de rust kwam Hoogstraten langszij met een afgeweken schot. De thuisploeg scoorde kort voor het uur een tweede keer en zo leek een voetballend sterker Jong KAA Gent een frustrerende nederlaag te gaan lijden. In de slotminuut zorgde Robbie Van Hauter dan toch nog voor een verdiend punt: 2-2, dat was meteen ook de eindstand.

Zo blijft het verschil tussen de derde en de vierde in de stand twee punten. Komende week speelt Jong KAA Gent twee thuismatchen. Woensdag om 18u30 tegen Charleroi B, dat evenveel punten heeft, en zaterdag om 10u30 tegen Tienen.

Opstelling: De Schreven, Stevens (C) (76'), Van Hauter, Munezero, Wakaka (85'), Vanderdonck (67'), Bassinga, Ah.Abdullahi, Soumah, Dubrovnyi (67'), Van Den Bergh

Wissels: 67' Van Meirvenne en Ab.Abdullahi, 76' De Meyer, 85' Asselman

Doelpunten:  2' Ah.Abdullahi 0-1, 46' Emmen 1-1, 59' Fall 2-1, 90' Van Hauter 2-2