Communicatie abonnementsprijzen

Communicatie abonnementsprijzen

Sinds de start van de abonnementenverkoop zijn er bezorgdheden ontstaan rond de prijzen die de club heeft vastgelegd voor komend seizoen. Uit begrip voor de vele vragen en opmerkingen willen we graag nog wat duiding geven. 

De belangrijkste wijziging is dat de play-offs van de Jupiler Pro League voor het eerst inbegrepen zijn in je abonnement. Je betaalt dus een hogere prijs dan vorig seizoen voor je abonnement, maar je krijgt voor dat bedrag ook meer wedstrijden. 20 matchen, 1 prijs. Het is trouwens voor het derde seizoen op rij dat er geen 15 maar wel 17 wedstrijden zijn in de reguliere competitie. Die twee extra wedstrijden zijn de voorbije seizoenen nooit aangerekend geweest.

En toch, nu al betalen voor een compleet seizoen kan lastig zijn. Dat begrijpen we. Maar je doet er mogelijk wel een goeie zaak mee. Ter illustratie deze vergelijking:

In seizoen 2018-2019 speelde KAA Gent in Play-Off 1. In Tribunes 2 en 4 betaalde je toen 220€ voor een abonnement in de reguliere competitie. Voor Play-Off 1 betaalde je daarna nog eens 110€. In totaal dus 330€. Voor het komende seizoen betaal je voor een all-in-abonnement 320€ in diezelfde tribunes, 10 euro minder dus dan vier jaar geleden voor een zelfde aantal matchen. Ondanks de fors gestegen levensduurte. 

Onze club is ambitieus, maar niemand heeft een glazen bol, ook wij niet. In welke play-offs we straks belanden, kan niemand met zekerheid zeggen. We weten wel dat KAA Gent sinds 2014-2015 nooit lager is geëindigd dan de 5e plaats. En we hopen dat de supporters de ploeg mee vooruit stuwen naar een plaats in de top-4. Alle steun is welkom, elke supporter is belangrijk. Niet als melkkoe, wel als vurige Buffalo.

Toegegeven: wordt het Play-Off 2, dan is er inderdaad sprake van een prijsstijging. Vergelijken met vorige seizoenen houdt daar weinig steek. In 2020-2021 was geen publiek toegelaten, in 2021-2022 deed Play-Off 2 er niet meer toe. De naakte cijfers kunnen iets anders vertellen, maar de prijsverhoging in geval van Play-Off 2 valt beperkt te noemen als je rekening houdt met alle Membership-voordelen (klik hier voor alle voordelen - abonnees zijn via hun abo automatisch member en genieten dus ook alle voordelen, behalve de 20 euro dranktegoed) en de inflatie. 

Voor heel wat supporters gelden ook kortingen. Jongeren (-16) betalen in de familietribune maar 70 euro, omgerekend 3,5 euro per wedstrijd. KAA Gent is bovendien trots op zijn stadion, tot vandaag nog altijd het mooiste in België met veel comfort. Toch zijn onze prijzen niet per se hoger dan die van andere topclubs, die al langer de play-offs opnemen in hun abonnementenformule. 

Los van de prijzen zijn er ook bezorgdheden rond het aftrapuur van de zondagswedstrijden. Vorig seizoen waren er 3 thuiswedstrijden om 21u ’s avonds. Wij begrijpen heel goed dat dit voor onze fans geen gunstig tijdstip is. De aftrapuren worden bepaald door televisiezender Eleven volgens het contract dat afgesloten werd met de Pro League. Dat contract heeft uiteraard een financiële waarde die voor elke club belangrijk is. Zomaar contractbreuk plegen kan niet, maar de club heeft in april al gevraagd om op zondag zo weinig mogelijk later dan 18u30 te spelen.

KAA Gent werkt intussen hard voort. Het contract van coach Hein Vanhaezebrouck is verlengd en we zijn volop bezig om een ploeg op de been te brengen en te houden die meedoet aan de top. Aan de duizenden supporters die hun abonnement al verlengd hebben: dankjewel! Aan alle anderen: we hopen van harte dat jullie er straks ook bij zijn. Welkom! 


#COBW #IkBenNenBuffalo