📊 NEXT MATCH STATS: KAA Gent - Anderlecht

📊 NEXT MATCH STATS: KAA Gent - Anderlecht

Zondag komt Anderlecht op bezoek in een uitverkochte KAA Gent Arena. Het belooft een duel op het scherp van de snee te worden met de tweede plaats in de Jupiler Pro League als inzet. Warm je alvast op met onze stats van de week. 

NUMMER 22 VAN KUMS, BEDRIJVIGE SPITSEN EN DE AFSTANDSSCHOTEN VAN ANDERLECHT

  • In de laatste 11 competitieduels tussen KAA Gent en Anderlecht verloren de Buffalo's geen enkele keer. KAA Gent won 5 keer, 6 keer werd het een gelijkspel. Als KAA Gent zondag wint, zou dat de vierde keer op rij zijn.
     
  • Dit wordt de 173e competitiematch tussen KAA Gent en Anderlecht. Slechts 5 andere duels stonden ooit vaker op het programma in de hoogste klasse. In competitieverband speelde Gent alleen meer tegen Standard dan tegen RSCA. 
     
  • Dit kalenderjaar zijn Hugo Cuypers en Gift Orban de spelers met de meeste schoten op doel in de Jupiler Pro League (allebei 45), terwijl het ook de twee spelers zijn met de meeste competitiegoals in 2023 (Cuypers 22, Orban 18).
     
  • Kasper Dolberg kan de eerste speler worden die in 7 opeenvolgende competitiematchen tot scoren komt sinds Paul Onuachu in mei 2021 (ook 7). In totaal scoorde de Deense spits dit seizoen 8 keer in 12 wedstrijden. 
     
  • Sinds Opta deze data verzamelt (2008/2009) was geen enkele veldspeler in meer Jupiler Pro League-duels tussen KAA Gent en Anderlecht actief dan Sven Kums. Hij speelde er 13 voor KAA Gent en 8 in het shirt van Anderlecht. 
     
  • Anderlecht scoorde dit seizoen 26 keer uit slechts 18,7 Expected Goals. Die overprestatie van +7,3 is de grootste in 1A. Anders Dreyer is de speler met de grootste overprestatie op basis van Expected Goals (+5,0 – 7 goals uit 2,0 xG).
     
  • Anderlecht kwam seizoen vaker tot scoren van buiten het strafschopgebied dan iedere andere ploeg (6 keer), de laatste keer dat de ploeg meer doelpunten van afstand maakte in een regulier seizoen was in 2020-2021 (10).
     
  • KAA Gent kreeg in elk van de laatste elf thuismatchen in de Jupiler Pro League minstens één doelpunt tegen. Deze eeuw zetten de Buffalo’s alleen in het seizoen 2009-2010 een langere reeks neer zonder clean sheet (17).
     
  • Anderlecht staat na 13 competitiewedstrijden tweede met 27 punten. In 10 van de laatste 12 seizoenen waarin RSCA na zoveel wedstrijden zoveel punten had, werd de ploeg uiteindelijk kampioen. Steken we daar een stokje voor? 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#COBW #GNTAND #JPL