KAA Gent verslaat RDWM in oefenpartij

Speeldag 14 - Oefenwedstrijden 2020-2021 - 11-01-2021 om 12:00 u

Vanmiddag speelden onze Buffalo's een oefenwedstrijd tegen 1B-ploeg RWDM uit Molenbeek. De wedstrijd eindigde op 2-0 na goals van Anderson Niangbo en Bruno Godeau in de tweede helft.

Voor de Buffalo's stonden volgende elf op het veld bij de aftrap: in doel Davy RoefBruno Godeau, Igor Plastun en Dino Arslanagic als centrale verdedigers, Cederick Van Daele en Jordan Botaka op de flanken, Wouter George, Elisha Owusu en Roman Bezus op het middenveld en Roman Yaremchuk en Tim Kleindienst als spitsen.

Ritme opdoen en enkele jonkies een kans geven, daar draait het om bij oefenwedstrijden als die van vandaag. RWDM toonde zich alvast  een tegenstander op een degelijk niveau.

Bedrijvige Yaremchuk

Mede daardoor was de eerste helft vrij kansarm hoewel Yaremchuk zich in de eerste helft bedrijvig toonde. Na zestien minuten kwam de eerste dreiging echter van zijn naamgenoot Bezus die de zestien infiltreerde na inviduele actie. De tweede kans van de match was voor Yaremchuk zelf. Hij kon echter niet kon scoren nadat de bal werd veroverd met hoge pressing na uitvoetballen van de Molenbeekse keeper. De logische ruststand was dan ook 0-0.

Doelpunten van Niangbo en Godeau in de tweede helft

Doelpunten vielen er pas in de tweede helft. Die werd aangevat met Coosemans, Niangbo, Mbayo en Samoise in de plaats van Roef, Yaremchuk, Van Daele en George. Er werd vooral gedreigd op standaardfases. Tegenstander RWDM toonde zich dan weer vooral gevaarlijk in de omschakeling.

De openingsgoal van Niangbo viel na een één-tweetje met Owusu. Na een mooie inspeelpas van zijn ploeggenoot infiltreerde de Ivoriaan in de zestien en rondde zijn actie ook af. (1-0, 56e minuut) De tweede goal van de wedstrijd kwam er na een corner van Bezus in de 64e minuut toen de kopbal van Plastun in de kluts voor de voeten kwam van Bruno Godeau en hij sneller dan iedereen reageerde. In de 78e minuut kwamen Sasha Banse en Franck Bahi nog Roman Bezus en Bruno Godeau vervangen.