Next Match: KV Oostende - KAA Gent

Next Match: KV Oostende - KAA Gent

Speeldag 4 - Jupiler Pro League - 12-08-2022 om 20:45 u

Vijf op negen. Dat is de balans na drie speeldagen. Maken onze Buffalo's er acht op twaalf van? Vrijdag trekken we naar 't zeetje voor speeldag 4 van de competitie. Tegenstander met dienst: het KV Oostende van Yves Vanderhaeghe.

Hein Vanhaezebrouck ziet alvast weer wat meer licht aan het eind van de (blessure)tunnel: 'We hebben weer wat meer keuze in onze selectie, al moet je daar voorzichtig mee blijven." KV Oostende wordt volgens hem alvast geen hapklare brok: "Normaal is naar de zee gaan leuk, maar meestal niet om te voetballen. Oostende is een ploeg die kan knokken en vechten. En Yves zal zijn spelers wel ingepeperd hebben dat velen hen bij de degradatiekandidaten indeelden. Na hun 2 zeges hebben ze veel vertrouwen. Maar wij hebben ook nog niet verloren en dat willen we zo houden, liefst met 3 punten erbij."

"Hong? Dat is een open jongen die altijd welgezind is, met de smile en professioneel. Maar dat wist ik van de analyses die we op voorhand hadden gemaakt. Hij kan op nummer 6 spelen, maar hij verliest daar wat van zijn voetballende kwaliteiten. Hij is eerder een 8 of 10, een polyvalente middenvelder die ook goed is in de recuperatie." - HVH over nieuwe aanwinst Hyunseok "Hongi" Hong.

VOORBESCHOUWING

JOSEPH OKUMU: "Transferplannen? Niet aan de orde."

Keniaanse rots in de branding Joseph Okumu ziet het alvast zitten tegen de Kustboys: "Oostende is in het voordeel omdat ze thuis spelen, maar met onze kwaliteiten moeten we kunnen winnen. Vorig seizoen was consistentie één van mijn belangrijkste kwaliteiten. Dat wil ik zo houden, en zelfs proberen verbeteren. In de voorbije wedstrijden konden we de nul niet houden, maar daar werken we aan. Achterin willen we terug even stevig staan als in het tweede deel van vorig seizoen. Daarom ben ik blij dat Jordan er opnieuw bij is. We hebben nu meer opties achterin en dat is niet alleen voor de coach, maar voor ons allemaal belangrijk."

Gevraagd naar mogelijke transferplannen was Okumu klaar en duidelijk: "Momenteel is dat niet aan de orde. Ik ben hier bij Gent en ik ben hier graag. Ik concentreer me op wat ik moet doen en dat is voetballen. Als er iets is dat mijn aandacht vereist, zal ik het wel horen."

HEAD-2-HEAD

PRE MATCH FACTS

 • KV Oostende won slechts drie van de laatste tien ontmoetingen met KAA Gent in de Jupiler Pro League (G1, V6), al werden al die zeges geboekt in de eigen Diaz Arena (2-1 in december 2019, 2-1 in december 2020 en 1-0 in augustus 2021).
   

 • KV Oostende won elk van de laatste twee Jupiler Pro League-duels, de langste reeks voor de Kustboys sinds juli-augustus 2021, toen de ploeg ook drie keer op rij won tussen speelronde 2 tot en met 4.
   

 • Dankzij de 2-1 zege op KVC Westerlo in speelronde 3 wist KAA Gent in 2022 in totaal al dertien keer te winnen in de Jupiler Pro League (G6, V3), alleen Club Brugge boekte dit kalenderjaar meer zeges (15).
   

 • Na de 2-1 overwinning op KV Mechelen op 30 juli 2022 kan KV Oostende voor de derde keer in de clubgeschiedenis met twee thuiszeges op rij beginnen aan een Jupiler Pro League-seizoen, nadat dit de Kustboys eerder lukte in 2015/16 en 2016/17.
   

 • KAA Gent bleef ongeslagen in de laatste elf uitmatchen in de Jupiler Pro League (W7, G4), de langste huidige reeks van alle ploegen in de competitie, terwijl de Buffalo's al sinds april 1953-januari 1954 geen langere ongeslagen reeks meer wisten neer te zetten (toen 12 op rij).
   

 • KAA Gent noteerde de meeste High Turnovers dit Jupiler Pro League-seizoen (33), terwijl alleen Zulte Waregem (6) meer schoten incasseerde uit een High Turnover dan KV Oostende deze jaargang (5).
   

 • Twee van de vier doelpunten die dit Jupiler Pro League-seizoen uit een snelle uitbraak vielen werden gemaakt door spelers van KV Oostende: David Atanga tegen KV Mechelen op 30 juli en Théo Ndicka tegen Charleroi in speelronde 3.
   

 • KAA Gent is zowel de ploeg die de meeste punten verzamelde na een achterstand (4) als de ploeg die meeste punten verspeelde na een voorsprong (4) in de Jupiler Pro League 2022/23.
   

 • Alleen RSC Anderlecht-verdediger Wesley Hoedt (18) noteerde meer uitverdedigende acties dan KV Oostende-aanvoerder Anton Tanghe in de Jupiler Pro League 2022/23 (17).
   

 • KAA Gent-verdediger Joseph Okumu won negentien keer balbezit in het defensieve derde van het veld in de Jupiler Pro League 2022/23, vaker dan iedere andere speler in de competitie.