Archie Brown nieuwste aanwinst KAA Gent

Archie Brown nieuwste aanwinst KAA Gent

De Buffalo-familie is een nieuw lid rijker! Vanaf vandaag mag Archibald "Archie" Brown zich een speler van KAA Gent noemen. Brown is een 21-jarige linkerflankspeler en komt over van Lausanne Sport, een Zwitserse eersteklasser.

Archie Brown genoot zijn jeugdopleiding in Engeland bij Derby County. Op zijn 19e stak hij het Kanaal over om in Zwitserland te gaan voetballen. Afgelopen seizoen promoveerde Brown met Lausanne Sport naar de hoogste klasse. Met 5 doelpunten en 4 assists had hij een mooi aandeel in de promotie. Dit seizoen begon de wingback nog aan de Zwitserse competitie op het hoogste niveau, maar zijn toekomst ligt nu dus in Gent. Hij tekende voor 4 seizoenen

Engelse voetballers in Gent, ze zijn zeldzaam. Alan Sowden en Roman Moore speelden begin van vorige eeuw nog voor de Gantoise, daarna was er enkel nog John Tudor in de jaren '70. Brown is dus de 4e Engelsman in onze geschiedenis. 

Twee jaar geleden, toen hij naar Lausanne verhuisde, schreef de gereputeerde sportwebsite The Athletic nog dit over Brown: "Met zijn ballerina-voeten, zijn postuur die lijkt op een Amerikaanse dubbelbrede koelkast, zijn snelheid, directe dribbels en oog voor doel, is Brown een atleet die ook vier keer per week bokst en basketbal speelt voor zijn plezier." 

Met zijn komst en die van Noah Fadiga anticipeert KAA Gent alvast op het transferverzoek van Alessio Castro-Montes. 

"Archie is een speler die we afgelopen seizoen hebben gevolgd in de Zwitserse 2e klasse. Hij speelde eerst als centrale verdediger en stapte daarna snel over naar de linksbackpositie. Voor ons is hij een optie op beide posities. Archie heeft alle kwaliteiten om hier te slagen: hij is een complete speler, snel, atletisch, een solide verdediger en technisch erg sterk met dynamiek en aanvallende impulsen."  - Samuel Cardenas, head of scouting KAA Gent

A warm welcome to you, Archie!