📊 NEXT MATCH STATS: WESTERLO - KAA GENT

📊 NEXT MATCH STATS: WESTERLO - KAA GENT

Speeldag 3 - Jupiler Pro League - 13-08-2023 om 19:15 u

Uit de twee confrontaties van vorig seizoen onthouden we een knappe thuiszege en een spektakelrijke draw, met het illustere debuut van ene Gift Orban. Bekijk hieronder meer wedstrijdfacts met oog op de match in 't Kuipje.

● KVC Westerlo won geen enkele van de laatste vijftien Jupiler Pro League-duels met KAA Gent (G6, V9). Dat is de langste reeks tegen een huidige ploeg uit 1A. De laatste zege van Westerlo tegen de Buffalo’s dateert al van september 2009 (1-2).

● KVC Westerlo wist al sinds 14 november 2008 niet meer in eigen huis van KAA Gent te winnen in de Jupiler Pro League (3-2). Sindsdien was er vijf keer een gelijkspel en drie keer een nederlaag.

● KAA Gent kan na de zeges tegen KV Kortrijk (3-2) en KV Mechelen (0-1) voor het eerst sinds 2007/08 met drie overwinningen aan een Jupiler Pro League-jaargang beginnen (toen uiteindelijk geëindigd als zesde).

● KAA Gent won elk van de laatste vier uitduels in de Jupiler Pro League en kan die reeks voor het eerst sinds september-december 2015 uitbreiden naar vijf uitoverwinningen op rij (toen 6).

● KVC Westerlo (92) en KAA Gent (91) gaven dit Jupiler Pro League-seizoen de meeste succesvolle lange passes. Westerlo en Gent stonden in 2022/23 ook respectievelijk eerste en tweede in deze statistiek.

● KAA Gent maakte in 2023 al dertig doelpunten op verplaatsing in de Jupiler Pro League, tenminste acht meer dan iedere andere ploeg. In eigen stadion scoorde alleen KRC Genk (25) dit kalenderjaar vaker dan Westerlo (24).

● Sinds het begin van de Jupiler Pro League 2022/23 profiteerde alleen Royal Antwerp (5) vaker van een eigen doelpunt van de tegenstander dan KAA Gent (4) en KVC Westerlo (3). De Buffalo’s werden afgelopen weekend de eerste ploeg die zowel in de eerste als tweede speelronde van een own goal profiteerde deze eeuw.

Sinan Bolat verrichtte meer reddingen dan ieder van zijn collega’s dit Jupiler Pro League-seizoen (10 – net als RWDM’s Théo Defourny). Bolat eindigde vorig seizoen ook op het podium qua aantal reddingen (115, achter Maarten Vandevoordt en Arnaud Bodart).

● Vorig weekend stopte Davy Roef zijn eerste strafschop in de Jupiler Pro League sinds 10 mei 2022. De doelman van KAA Gent bracht redding op acht van de 25 penalty’s die hij tegenkreeg in de competitie (32%). Sinds Opta deze data verzamelt (2014/15) wist alleen Jean-François Gillet (55% – 6/11) een groter gedeelte van zijn strafschoppen te stoppen (min. 10 penalty’s tegen).


COBW #WESGNT