Goals Abdullahi helpen Jong Gent niet voorbij Hoogstraten

In de strijd om de derde plaats heeft Jong KAA Gent geen afstand kunnen nemen van Hoogstraten. De bezoekers kwamen met 2-3 winnen in de Chillax Arena en komen in de stand nu naast de jonge Buffalo's.

Jong KAA Gent begon aan de wedstrijd met Laurent Depoitre in de basis. Voor Depoitre waren het de eerste wedstrijdminuten nadat hij maandenlang buiten strijd is geweest met een achillespeesblessure. "Lolo" speelde een helft mee en liet zich onder meer opmerken met een kopbal tegen de lat.

Onze beloften - zonder aanvoerder Yari Stevens en aanvaller Goodluck Igbokwe - kwamen in de eerste helft 0-2 achter tegen een potig Hoogstraten. Op het uur knalde Ahmed Abdullahi de aansluitingstreffer tegen de touwen, maar in het slotkwartier liepen de bezoekers weer uit. Het penaltydoelpunt van Abdullahi viel te laat om nog een punt uit de brand te slepen. De teller van de Nigeriaan staat intussen wel op 13 goals in 15 wedstrijden.

2-3 dus, Hoogstraten en Jong KAA Gent delen nu de derde plaats in 1e Nationale met 29 punten. Lokeren-Temse en La Louvière blijven de zeges opstapelen en lopen verder weg van de concurrentie. Komende zaterdag speelt Jong KAA Gent zijn laatste wedstrijd van het jaar op het veld van Dessel, de 15e in het klassement.

Opstelling: Fortin, De Meyer, Lagae (46'), Vernemmen (C), Munezero, Van Hauter, Van Den Bergh (70'), De Vlieger, Fernandez-Pardo (46'), Depoitre (46'), Abdullahi

Wissels: 46' Van Hoorick, 46' Dubrovnyi, 46' Soumah, 70' Sillamaa

Doelpunten: 30' Meeuwis 0-1 (pen), 35' Tilburgs 0-2, 61' Adullahi 1-2, 80' Havermans 1-3, 90' Abdullahi 2-3 (pen)