Scoreloos gelijkspel tegen Olympic Charleroi

Onze beloften gingen zaterdag thuis tegen Olympic Charleroi op zoek naar hun eerste driepunter van nieuwe jaar.

De bezoekers begonnen dominant aan de wedstrijd, maar kansen bleven uit. Na een twintigtal minuten kwamen onze jonkies beter in hun spel en gingen ze ijverig op zoek naar de openingstreffer, maar stootten daarbij telkens op een stugge defensie. Een droge 0-0 was de logische ruststand.

De peptalk van coach Arnar Vidarsson had zijn ploeg duidelijk een boost gegeven, want Jong Gent kwam sterk uit de kleedkamer. Ze namen de match in handen en domineerden de tweede helft. Maar ook nu bleven doelpunten uit. Het slotoffensief van de bezoekers bracht evenmin zoden aan de dijk. De ruststand was dus meteen ook de eindstand: 0-0 en een puntendeling dus.

De jonge Buffalo's blijven dus op zoek naar de eerste driepunter van 2024. Wie weet volgende week op Daknam waar ze het opnemen tegen leider Lokeren-Temse?

Ploeg: De Schrevel, Stevens (C), Van Hauter (67'), Munezero, Wakaka, Abubakar Abdullahi, Van Hoorick,  Ahmed Abdullahi, Sillamaa (71'), Soumah, Van Den Bergh

Invallers: 67' Bassinga, 71' Vanderdonck