Sven Kums: "KAA Gent is deel van mijn familie"

Sven Kums: "KAA Gent is deel van mijn familie"

KAA Gent heeft nieuws dat alle blauwwitte harten zal verwarmen: aanvoerder Sven Kums zal ook volgend seizoen nog voor onze club spelen. Het contract van Sven liep aan het einde van dit seizoen af, maar werd verlengd tot 2025. 

Met 311 wedstrijden, een landstitel, beker, Supercup en Gouden Schoen is Sven Kums een icoon van Gent. Eind februari werd de middenvelder 36, maar hij dirigeerde de ploeg dit seizoen als in zijn beste dagen. Een contractverlenging was voor KAA Gent dan ook snel een uitgemaakte zaak. Ook Sven zelf twijfelde niet over een langer verblijf. 

“Toen ik mijn kinderen vertelde dat ik nog een jaar langer in Gent zou blijven, reageerden ze heel erg blij. Net zoals ik voelen ze zich thuis bij KAA Gent. Deze club is deel gaan uitmaken van mijn familie. Meer dan 300 wedstrijden voor Gent, dan zit blauw en wit toch in je hart. Het was mijn wens om hier te kunnen blijven en voor de supporters wil ik ook volgend seizoen nog eens het allerbeste van mezelf geven” - Sven Kums, kapitein KAA Gent. 

Sven kwam in 2014 bij KAA Gent terecht. In zijn eerste jaar werd hij meteen kampioen bij de Buffalo's. Na twee succesvolle seizoenen volgden enkele buitenlandse avonturen en een passage bij Anderlecht, maar in de zomer van 2019 keerde Kums terug naar Gent. Volgend seizoen wordt zijn zesde op een rij in het shirt van KAA Gent. 

Zowel op als naast het veld is Sven Kums van grote waarde voor het team. Vorige zomer nam hij opnieuw de kapiteinsband over van Vadis Odjidja. Heel KAA Gent is verheugd om hem ook volgend seizoen als aanvoerder in onze ploeg te hebben. 

Proficiat, Sven!

FOTO'S


#COBW #KAAGENT