Jawadde: KAA Gent - KV Oostende (MD3 Europe Play-Offs)

Jawadde: KAA Gent - KV Oostende (MD3 Europe Play-Offs)

Speeldag 3 van de Europe play-offs wordt cruciaal voor de Buffalo's. Een zege is broodnodig om nog mee te dingen om het Europese ticket. Bekijk hier enkele interessante statistieken voor de wedstrijd KAA Gent - KV Oostende. 

STATS KAA Gent - KV Oostende door Opta/Stats Perform

 • KAA Gent verloor slechts één van de laatste negen thuisduels in de Jupiler Pro League met KV Oostende (W5, G3): 2-3 in het reguliere seizoen in maart 2018; de Buffalo's hielden de nul in de laatste twee onderlinge ontmoetingen, de langste reeks ooit tegen KVO in eigen stadion.
   

 • In de voorgaande zes wedstrijden in de play-offs van de Jupiler Pro League tussen deze twee ploegen wisten beide teams twee keer te winnen en eindigden twee edities in een gelijkspel; de Buffalo's wisten daarentegen nog nooit van Oostende te winnen in Play-off II (G1, V1).
   

 • KAA Gent wist geen van de laatste twee Jupiler Pro League-duels te winnen (G1, V1) maar bleef in februari 2021 voor het laatst zonder zege in drie opeenvolgende wedstrijden (3); Gent kreeg in elk van de laatste drie duels minimaal twee doelpunten tegen en kan dat voor het eerst sinds maart-april 2019 in vier opeenvolgende wedstrijden overkomen (toen ook 4).
   

 • In de laatste wedstrijd (5-3 nederlaag op Mechelen) incasseerde Oostende voor de tweede keer ooit in de play-offs van de Jupiler Pro League minimaal vijf doelpunten, na een 6-1 nederlaag op Lokeren in mei 2015; de Kustboys kunnen voor het eerst sinds november 2020 twee wedstrijden op rij verliezen (toen ook 2).
   

 • KAA Gent verloor slechts één van de laatste acht thuisduels in de Jupiler Pro League (W4, G3): een 0-4 nederlaag tegen Club Brugge op 15 maart; de Buffalo's hielden vier keer de nul in de laatste zes thuiswedstrijden.
   

 • Na de 5-3 nederlaag op Mechelen kan KV Oostende voor de tweede keer in de clubgeschiedenis de eerste twee wedstrijden in de play-offs van de Jupiler Pro League verliezen, nadat de Kustboys dat eerder deden in 2015/16, een reeks waarin bovendien met 2-0 werd verloren op bezoek in Gent.
   

 • KAA Gent noteerde 349 high turnovers in de Jupiler Pro League dit seizoen, alleen KV Oostende (371) en Club Brugge (366) deden dat vaker.
   

 • KV Oostende scoorde in 2021 al vier keer na een snelle uitbraak in de Jupiler Pro League, vaker dan iedere andere ploeg dit kalenderjaar.
   

 • Roman Yaremchuk was direct betrokken bij zeven treffers tegen Oostende in de Jupiler Pro League (5 goals, 2 assists), tegen geen enkele ploeg droeg de spits van Gent nog vaker bij aan een doelpunt (ook 7 tegen Waasland-Beveren).
   

 • Fashion Sakala ondernam elf schoten na een dribbel in de Jupiler Pro League dit seizoen, geen speler deed dat vaker (Julien Ngoy ook 11).