Van Brussel naar Gent: welkom, Ismaël!

Van Brussel naar Gent: welkom, Ismaël!

KAA Gent kondigt met trots de komst van Ismaël Kandouss aan. De Marokkaanse international komt over van Union en tekende een contract bij onze club tot 2027. 

De 25-jarige centrale verdediger zette zijn eerste professionele stappen bij het Franse Dunkerque in 2016. Drie jaar later maakte hij de overstap naar Union, dat toen nog uitkwam in de Belgische tweede klasse. Zijn verdedigende kwaliteiten speelden een cruciale rol in de promotie naar eerste klasse twee jaar later.

Na de promotie ging het voor Ismaël alleen maar in stijgende lijn. Hij werd tot twee keer toe bijna landskampioen met Union en was ook onderdeel van het team dat het tot in de kwartfinales van de Europa League schopte. Dit jaar werd hij  voor het eerst opgeroepen voor het Marokkaanse nationale elftal tijdens een oefenduel tegen Kaapverdië.

In totaal speelde Kandouss 145 officiële wedstrijden voor Union en daarin maakte hij 5 doelpunten. Bij KAA Gent zal hij met het rugnummer 5 spelen. Wij wensen Ismaël alle succes toe in blauw en wit!

"Met Ismaël halen we een speler die titularis was bij het beste team van de afgelopen twee seizoenen. Twee keer strandde hij op een zucht van de titel en nu komt hij naar Gent. Kandouss is een zeer solide verdediger: no-nonsense en rotsvast. Spelers, staf en supporters zullen altijd op hem kunnen rekenen" - Hein Vanhaezebrouck, head coach. 

COBW #TRANSFER