Twee doelpunten leveren KAA Gent zege op tegen FC Utrecht

Speeldag 4 - Oefenwedstrijden 2023-2024 - 12-07-2023 om 17:30 u

Opdracht volbracht in de eerste match tijdens het oefenkamp in Alkmaar: KAA Gent versloeg er na een goeie wedstrijd FC Utrecht met 2-0 dankzij goals van Andrew Hjulsager en Malick Fofana.

Het eerste doelpunt viel al na 8 minuten. Met een strak schot in de linkerhoek passeerde Hjulsager de doelman van Utrecht. De Nederlanders, die nog maar een week aan het trainen zijn, kwamen voor de rust niet tot noemenswaardige kansen. KAA Gent behield de controle over de wedstrijd en ging verdiend met een 1-0-voorsprong rusten.

HIGHLIGHTS

In de tweede helft verdubbelden de Buffalo’s de score. Orban pakte uit met een lobje dat deed denken aan zijn goal tegen de Zeeuwse selectie. Zijn poging strandde op de paal en Fofana was er als de kippen bij om de bal over de lijn te duwen. Ook Utrecht kwam nog dicht bij een doelpunt, maar de paal voorkwam de 2-1.

Alessio Castro-Montes kwam wegens een blessure niet in actie en ook Tarik Tissoudali bleef uit voorzorg aan de kant. Zaterdag volgt de tweede oefenwedstrijd tegen FC Volendam, opnieuw achter gesloten deuren.

Opstelling KAA Gent: Paul Nardi (46’ Davy Roef), Joseph Okumu (61’ Yari Stevens), Tsuyoshi Watanabe (61’ Brian Agbor), Jordan Torunarigha (61’ Bram Lagae); Matisse Samoise (61’ Noah De Ridder), Julien De Sart (61’ Wout Asselman), Sven Kums (46’ Pieter Gerkens), Nurio Fortuna (50’ Justin Munezero), Hyunseok Hong (61’ Keegan Jelacic), Andrew Hjulsager (46’ Malick Fofana), Hugo Cuypers (46’ Gift Orban)

Doelpunten: 8' Hjulsager 0-1, 54' Fofana 0-2