Persbabbel voor Djurgårdens - KAA Gent

Persbabbel voor Djurgårdens - KAA Gent

Stockholm calling. Daags voor de terugmatch tegen Djurgårdens blikten Hein Vanhaezebrouck en Andrew Hjulsager vooruit op het treffen met de vurige Zweden. De ondergrond is net als in Molde synthetisch. Niet het beste zei Andrew, maar het is niets nieuws. "Bij ons speelt STVV op kunstgras. Is het onze favoriete ondergrond? Nee, maar we zijn profs en moeten ons gewoon aanpassen. We speelden er al eerder op dus dat mag morgen geen rol spelen."

De Zweedse fans waren al talrijk aanwezig in de Ghelamco Arena. In eigen huis mogen we dus een kolkende sfeer verwachten. "Dat zorgt alleen maar voor beleving", vertelde Andrew. "Ik speel het liefst in een vol stadion met hevige fans. Het houdt een voetballer scherp. Ik kijk er naar uit. Makkelijk wordt het zeker niet. Djurgårdens is een goede ploeg. We zijn gewaarschuwd op stilstaande fases, maar ik geloof dat we hier een goed resultaat kunnen neerzetten."

Hein Vanhaezebrouck zag op Eupen een team dat rechtveerde. "Ik heb goede zaken gezien, maar de match duurde eigenlijk maar een helft. Er was veel drive en efficiëntie, maar we spreken over een match. Nu moeten we bevestigen, zowel morgen als zondag tegen Mechelen."

In de heenmatch scoorde Djurgårdens de enige goal van de wedstrijd op een stilstaande fase. "Dat overkomt ons doorgaans niet vaak, maar ons probleem ligt op vlak van communicatie. Als iemand in de fout gaat op zo'n fase, missen we een andere speler die het herstelt. We beschikken niet over grote sprekers. Vorig seizoen was ik jaloers op hoe Beerschot communiceerde op het veld. Jammer genoeg zitten ze nu in tweede klasse. Niets is dus zaligmakend, maar we werken eraan."

Morgen trekken we met een 300-tal Buffalo's naar de Tele2 Arena op zoek naar de drie punten. COBW!

Wij gingen woensdag alvast op zoek naar Buffalo's in Stockholm!


#DIFGNT #UECL