Jong KAA Gent wint voor vierde keer in vijf matchen

Het is een nipte maar verdiende overwinning geworden voor Jong KAA Gent tegen Visé, de laatste in de stand. De jonge Buffalo’s haalden het met 2-1. Met 12 op 15 zetten de beloften een mooie reeks neer in 1e Nationale. Jong KAA Gent blijft derde in de stand en nadert 2 punten op La Louvière, dat gelijkspeelde tegen Virton.

Na een weekje schorsing/blessure kon Arnar Vidarsson weer een beroep doen op Tiebe De Vlieger en Goodluck Igbokwe. Dit keer ontbrak Ahmed Abdullahi door schorsing. Met Matias Fernandez-Pardo, Mykhailo Dubrovnyi en Goodluck stond er wel wat aanvallend talent op het veld, maar scoren bleek niet evident tegen Visé. De wedstrijd bleef lang op slot en bij de rust stond het nog 0-0.

In de tweede helft brak Jong KAA Gent dan toch de ban. Iets voorbij het uur opende Fernandez-Pardo de score na een mooie aanval. Wie dacht dat de klus geklaard was, vergiste zich. Een foutje in de verdediging liet toe dat hekkensluiter Visé zowaar gelijkmaakte. Lang bleef die 1-1 niet op het bord staan, want 4 minuten later werd een schot van Fernandez-Pardo in doel gedevieerd door een verdediger van Visé.

2-1 dus, een uiteindelijk verdiende overwinning. Tijdens de interlandperiode speelt Jong KAA Gent niet, maar tegen zaterdag 25 november mag Arnar Vidarsson zijn ploeg klaarstomen voor de topper tegen La Louvière. De match begint om 19.30u in de Chillax Arena. Tot dan!

Opstelling: De Schrevel, Stevens (C), Lagae, De Meyer, Munezero, De Vlieger (92’), Wakaka (60’), Soumah (60’), Sillamaa, Fernandez-Pardo, Dubrovnyi (79’)

Wissels: 60’ Van Meirvenne, 60’ Van Hauter, 79’ Vernemmen, 92’ Van Den Bergh

Doelpunten: 67’ Fernandez-Pardo, 75’ Ilias, 79’ Amine (own)