Andreas Hanche-Olsen trekt naar Mainz 05

Andreas Hanche-Olsen trekt naar Mainz 05

Andreas Hanche-Olsen (25) zet de volgende stap in zijn carrière en trekt naar de Bundesliga. Onze Noorse verdediger tekent een contract bij het Duitse Mainz 05. Andreas speelde zijn hele jeugd voor Stabaek. Hij brak in 2016 door in de eerste ploeg en streek in oktober 2020 neer in Gent. Zijn eerste buitenlands avontuur werd een succes.

Gedurende 2,5 seizoenen kwam hij in 107 wedstrijden in actie voor onze club. Zijn debuutmatch (tegen Cercle Brugge) bekroonde hij meteen met een doelpunt. Later volgde nog een doelpunt en 2 assists. De kers op de taart kwam vorig seizoen met de Beker van België. Als koele viking trapte hij een elfmeter hard tegen de netten in de allesbepalende penaltyreeks. Afgelopen seizoen was hij ook de man met de meeste speelminuten in het shirt van KAA Gent.

Andreas drukte zijn stempel op de ploeg als echte teamspeler en positivo. Tijdens zijn periode bij KAA Gent schopte hij het ook tot international van Noorwegen. KAA Gent neemt dan ook met trots afscheid van Andreas, die nu de welverdiende stap zet naar een grotere competitie.

Andreas Hanche-Olsen wil bij zijn vertrek graag de supporters en de club bedanken: 

"Beste Buffalo's, het is met gemengde gevoelens dat ik nu afscheid neem. In mijn twee en een half jaar bij Gent heb ik enkele van de beste herinneringen uit mijn carrière meegemaakt. Van Europese avonden in de Ghelamco tot het winnen van de Beker. Ik wil alle fans bedanken voor de steun. Ook de staf en de spelers wil ik niet vergeten.

Ik ben trots en enthousiast over deze volgende stap. Het is een grote kans voor mij in een topcompetitie. Onze club gaat even door een moeilijke periode maar ik weet dat het tij zal keren en het nog een mooi seizoen wordt. Ik blijf supporter en wens jullie het allerbeste toe." - Andreas Hanche-Olsen

De club wenst Andreas veel succes in zijn verdere carrière! Takk for Alt! 


#COBW #TRANSFER