Jong KAA Gent pakt een punt bij La Louvière

Na twee nederlagen heeft Jong KAA Gent een bemoedigende prestatie geleverd op het veld van La Louvière. Lange tijd leken onze jonge Buffalo’s zelf met de drie punten aan de haal te gaan, maar in de slotfase werd het na een penaltydoelpunt toch nog 1-1.

De verplaatsing naar La Louvière kondigde zich aan als een moeilijke opdracht. “Les Loups” staan vierde in het klassement en hadden zelf ook hun voorbije twee matchen niet gewonnen. Hoewel La Louvière dus vol voor de zege ging, was het toch Jong KAA Gent dat op voorsprong kwam. Op aangeven van Parmentier zorgde Goodluck halfweg de eerste helft voor de 0-1.

Jong KAA Gent zat goed in de wedstrijd en speelde volwassen, maar La Louvière ging uiteraard op zoek naar de gelijkmaker. Scoren lukte lang niet voor de thuisploeg en daar zat de doelman van Jong KAA Gent voor veel tussen. Louis Fortin speelde een sterke wedstrijd en bleek uiteindelijk enkel te kloppen vanaf de penaltystip.

In de 84e minuut had Agbor zijn tegenstander onderuit gehaald in het strafschopgebied. Penalty dus, en ook nog een rode kaart erbovenop voor de Gentse verdediger. Soumaré liet de kans niet liggen en zette de 1-1-eindstand op het bord. Jammer van de late gelijkmaker, maar toch kon Jong KAA Gent tevreden zijn met het gelijkspel.

In de stand wipt Knokke nu over onze beloften naar de zesde plaats in 1e Nationale. Die rollen kunnen komend weekend weer omgedraaid zijn, want zaterdag komt Knokke op bezoek in Oostakker. De aftrap wordt gegeven om 19.30u in de Chillax Arena.