Jong KAA Gent verslaat ervaren Heist

Afgelopen zaterdag nam Jong KAA Gent het op tegen KSK Heist. De jonge Buffalo’s hadden na tien minuten al een dubbele voorsprong, maar vlak voor rust stond het alweer gelijk. In de tweede helft trokken ze het laken terug naar zich toe met doelpunten van Van Daele en Milla. Heist maakte het nog spannend, maar de thuisploeg kwam niet verder dan 3-4.

Na de bijzonder potige heenmatch die eindigde met 4 geblesseerde spelers en een 0-2 nederlaag, hadden de jonge Buffalo's nog een eitje te pellen met het ervaren KSK Heist. Ze schoten dan ook bijzonder scherp uit de startblokken.

Waar Goodluck Igbokwé vorige week zeven minuten nodig had om de weg naar doel te vinden, waren dat er afgelopen zaterdag slechts vier (0-1). Niet veel later verdubbelde Patryck Walicki de score (0-2). De jonge Buffalo’s leken na tien minuten al een patent op de overwinning te nemen, maar zo makkelijk ging het niet. Na een halfuur voetballen verloren de jongelingen hun greep op de wedstrijd. KSK Heist maakte van twee stilstaande fases gebruik om voor de rust de bordjes terug in evenwicht te hangen (2-2).

In de tweede helft was alles te herdoen en moest Jong Gent vol aan de bak. Rond het uur scoorde kapitein Cederick Van Daele gelukkig de 2-3 en nog geen tien minuten later trof ook Milla raak (2-4). In het slot van de wedstrijd maakte KSK Heist het de Buffalo’s nog knap lastig toen invaller Colman nog een aansluitingstreffer scoorde (3-4). Met nog een kleine tien minuten op de klok was het alle hens aan dek, maar onze jongelingen hielden stand.

Met deze overwinning wipt Jong KAA Gent over Heist in het klassement naar plaats zeven. Daarmee staan ze op één punt van Olympic Charleroi en Knokke FC, de nummers vijf en zes in de stand. Ook de top vier is in zicht, want de kloof met Francs Borains en La Louvière op plaatsen drie en vier bedraagt nog maar vijf punten.

Met nog wedstrijden tegen Patro Eisden en RFC Liège, de eerste en tweede in het klassement, staat Jong Gent voor een moeilijke opdracht om de top drie, en dus promotie naar 1B, te halen. Vooraleer Gent Patro en Luik treft, komt Zebra Elite op bezoek.