Gantoise Plantrekkers scoren in de Ghelamco Arena

Gantoise Plantrekkers scoren in de Ghelamco Arena

In het kader van de #ROOFTOPEU2022 organiseerden de Stad Gent en URBACT vandaag in de Ghelamco Arena een ontmoeting tussen het Europese netwerk #endinghomelessness en de Gantoise Plantrekkers.

Een netwerk van 9 Europese steden wisselt sinds 2 jaar kennis uit en stelt lokale actieplannen op om dakloosheid te beëindigen door de verschuiving te maken van opvang naar Housing First. Dit netwerk was vandaag te gast in de Ghelamco Arena.

Gantoise Plantrekkers

De Gantoise Plantrekkers zijn het oudste sociaal-sportief voetbalteam van KAA Gent. Gentenaars samen brengen rond voetbal, met hen een team bouwen, rond dit team een ondersteunend netwerk opzetten en zo de spelers van het team versterken. Dat zijn de Gantoise Plantrekkers, die sinds 2009 bestaan. Zo'n 30 Gentenaars zijn in en rond het team actief: er wordt niet enkel gevoetbald, er is bijvoorbeeld ook een kookploeg in de weer.

KLEEDKAMERGESPREK

Een ontmoeting tussen de deelnemers aan ROOFTOPEU2022 en de Gantoise Plantrekkers vormde het hoogtepunt van de dag. Er werd gevoetbald met het dames- en herenteam en er vond een kleedkamergesprek plaats waarbij gedachten uitgewisseld werden tussen theorie en praktijk.

De Gantoise Plantrekkers is een samenwerking tussen de KAA Gent Foundation, de Stad Gent en OCMW Gent. De Gantoise Plantrekkers zijn partner van Younited Belgium, sociale partner van de Pro League.

De KAA Gent Foundation bedankt haar partners voor de steun: