Het Blue White Network groeit

Het Blue White Network groeit

Vorig jaar kondigde de jeugdwerking van KAA Gent de opstart van het Blue White Network aan, een samenwerking met clubs uit de wijde omgeving. Na een succesvol eerste seizoen heeft de club nu beslist om het netwerk van partnerclubs nog verder uit te breiden. 

In het voorjaar van 2021 zetten de Buffalo’s een partnerschap op met 15 clubs. De doelstellingen waren duidelijk: enerzijds kennis delen rond trainingsmethodes, anderzijds een nog beter zicht krijgen op het aanwezige talent in de grote regio rond Gent.

De evaluatie van het eerste seizoen was zonder meer positief. Verantwoordelijke Jefrey Van der Straeten: “Dankzij het Blue White Network kunnen we op een goeie manier het aanwezige talent in heel Oost-Vlaanderen in kaart brengen. Hierdoor hebben we meerdere spelers ontdekt die anders door de mazen van het klassieke scoutingsnet geglipt zouden zijn. Daarnaast zijn we bijzonder trots dat we kunnen bijdragen tot een kwaliteitsverhoging van het trainerskorps in de hele provincie. Dit is in het algemeen belang van het Belgische voetbal.”

Het enthousiasme rond het netwerk sloeg ook over naar clubs die er tot op heden geen deel van uitmaken. Slechts enkele van de vele kandidaten mogen zich volgend seizoen ook lid noemen van het Blue White Network. Jefrey Van der Straeten: “Volgend seizoen zullen RFC Wetteren, FC Lembeke en V.C. Nazareth-Eke ook deel uitmaken van ons netwerk. Dit zijn – elk op hun niveau – clubs die ambitie hebben om te groeien met hun jeugdwerking. Dat is voor ons het belangrijkste.”

In het eerste seizoen van het Blue White Network werden 6 workshops georganiseerd voor meer dan 100 trainers en scouts. Daarnaast werden alle spelers van U7 t.e.m. U11 van alle partnerclubs ontvangen op het Buffalo Talent Center voor een toernooi of training. Uiteraard mocht ook een eerste ervaring in de Ghelamco Arena niet ontbreken: vele clubs woonden dan ook in groten getale een thuiswedstrijd bij van KAA Gent. 


#COBW #BLUEWHITENETWORK